Как да върнем страстта във връзката?

Дайте си пространство
27 сеп 2022 23:00, Михаела Лазарова
9
Как да върнем страстта във връзката?
Снимка: Istock

Когато открием любовта, ние сякаш откриваме цял един нов свят. Всичко е интригуващо, магично, пленително... Нямаме търпение да опознаем всяко кътче на това наше откритие. Не виждаме негативите – сякаш такива изобщо няма. Неслучайно се казва: "Любовта е сляпа".

Склонни сме да прощаваме малките грешки, да омаловажаваме недостатъците, фокусирайки се само върху това колко прекрасен и съвършен е нашият любим. И така – ден след ден. Изведнъж се обръщаме и виждаме неща, които никак не ни харесват, такива, които като че ли са били скрити от погледа ни. „Боже, как не съм забелязала по-рано това?“ – започваме да си задаваме този въпрос все по-често. Да се влюбиш, изглежда е лесната работа. Много по-трудно е да останеш влюбен. Сякаш първоначалният пламък започва леко да гасне.

Това нормално ли е? Успокойте се. Според психолози и консултанти по взаимоотношения, това е напълно „окей“. Всъщност добрата новина е, че щом си мислите по тази тема, значи все още ви е грижа за вашата връзка и нищо не е загубено – напротив. Независимо дали е дошъл труден момент или срещате поредното изпитание за връзката си, специалистите са единодушни – винаги има надежда. Какво биха ни посъветвали те по този въпрос? Ето и някои от възможните отговори:

Забравете за секса за момент

Макар и да звучи странно и налудничаво, за определен кратък период се опитайте да свалите напрежението от нагласата: „Трябва да правим секс“. Вместо това опитайте се за момент да използвате всичко друго – целувки, прегръдки, докосване, галене, любовна игра, дори мастурбиране един пред друг. Ще забележите, че когато това малко ваше правило отпадне, ще се нахвърлите един върху друг като обезумели.

Планирайте тайни срещи

Опитайте се поне веднъж месечно да планирате своя тайна среща. Не казвайте на партньора къде отивате – просто му кажете как да се облече. Оставете фантазията да свърши своята работа. Внезапно ще усетите в стомаха ви да пърхат онези позабравени пеперуди. Незнанието къде отивате и какво може да ви очаква там ще ви подейства доста възбуждащо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Както е казал поета преди 1 година
И нежно и казах - ще ти скъсам гз.
4
1
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Кажете му ,че отново ша му давате отзад и сичко ша е наред !
3
1
 
8
 
! Отговори
Тези на снимката са преди 1 година
твърде млади и ако се е загубила страстта помежду им, значи просто не са един за друг и докато е време всеки да си потърси по-подходяща половинка. Когато страстта между партньори в понапреднала възраст се изпари, те остават заедно заради децата или внуците си, както и заради това, че са свикнали един с друг. При много двойки е от значение и общата им собственост, не искат да си разстройват уредения живот заради секса. Той или вече не ги вълнува, или са си уредили паралелни връзки без ангажименти
2
5
 
13
 
! Отговори
Егати тъпите съвети преди 1 година
Ако няма интимност, значи няма нищо. Всичко друго е фалш и ЛГБТ пропаганда.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френска за лека нощ... И една биричка...