6 храни за по-високо либидо

Хапвайте банани
6
6 храни за по-високо либидо
Снимка: Istock

Когато говорим за подобряване на сексуалния ни живот, почти винаги се сещаме за „вълшебното хапче“. Но дали това е най-полезното нещо, което можем да направим? Проблемите с либидото могат да бъдат провокирани от много фактори – стрес, умора, умствено и физическо претоварване, употреба на определени медикаменти, алкохол и наркотични вещества. Към този списък можем да добавим и лошата храна. Какво разбираме под този общ термин? Най-просто казано, това са продукти, които съдържат т. нар. „празни калории“ – те ще ви дадат енергия, но няма да нахранят наистина организма и клетките ви.

Още Хипократ (460-377 пр. Хр.), когото неслучайно наричат „Бащата на медицината“, казва: „Нека храната ви бъде лекарство, и лекарството – храна“. Това универсално лекарство можем да използваме за всичко – дори и за подобряване на представянето ни под завивките. И така, кои храни можем да хапваме, за да имаме по-високо либидо? Ето ги и тях:

Стриди

Безспорно, една от най-извесните храни за добро либидо на всички времена! Древните легенди твърдят, че от тях се е изкушавала богинята на любовта Афродита, а пък най-големият любовник, който светът познава – Казанова, изяждал по 50-60 сурови стриди на ден! На какво се дължат вълшебните качества на тези морски обитатели? На първо място, те са от огромна важност за екосистемата, тъй като се хранят с планктон, изхвърляйки азота. Тяхното „месо“ съдържа много голямо количество витамин B12 – в само 6 стриди има около 270% от препоръчителната дневна доза. Освен това, те са богат източник на цинк, който стимулира сперматогенезата и има антиоксидантни качества.

Авокадо

Авокадото съдържа витамин B6, който според някои проучвания може да намали значително симптомите на предменструален синдром и да помогне на дамите да се настроят по-лесно за секс. При господата то може да повиши издръжливостта и либидото, тъй като въпросният витамин подпомага производството на хормони, които са ключови за подсилването на желанието за секс. Освен това съдържащият се в него витамин К помага за регулирането на кръвоснабдяването към важни органи на нашето тяло.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Жените ядат много преди 1 година
Много ПАРИ и ВРЕМЕ ядат жените нямат насищане вечно гладни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Парите преди 1 година
Пари, имоти, облаги и други богатства за ограбване --- действат влудяващо на жените.
1
0
 
14
 
! Отговори
Отворко преди 1 година
Ако либидото ти е по-високо от нормалното,ти неминуемо ще се превърнеш във секс маниак.Което си е психично-душевно заболяване.Особено при жените.Наричат го Нимфомания.