Животозастраховането – нова възможност за успешна кариера

Животозастраховането продължава да набира популярност
Обновена: 9 окт 2014 09:39 | 9 окт 2014 09:37, Екип на Dnes.bg
Животозастраховането – нова възможност за успешна кариера
Анита Кирилова – Директор "Агенции" в MetLife България. Снимка: MetLife

През изминалите години животозастраховането набираше и продължава да набира популярност, не само заради универсалните решения, свързани с личната защита и спестявания които предлага, но също и заради отличната възможност за нова работа и кариера, която предоставя.

Това е една от малкото бизнес сфери, в които човек може да има много бързо кариерно развитие и да разчита на солидни финансови приходи, без да е нужно да притежава висока квалификация и опит в областта.

Необходимите качества за успех са свързани с индивидуалността – позитивно мислене, комуникативни умения, дисциплина, честност и постоянство.

Миналите успехи на лично и професионално ниво, възможността за изграждане на дълготрайни взаимоотношения, желанието и стремеж за научаване на нови неща, са добра опорна точка, от която човек може да стартира.

Има три основни посоки за кариерно развитие при хора, които никога не са работили в областта на животозастраховането:

- Динамичната и интересна позиция на Професионалния консултант

Във всекидневната си работа професионалните консултанти се срещат с хора, провеждат телефонни разговори, участват в тренировъчни сесии за да обогатят знанието и уменията си, помагат на клиентите в случай на застрахователно събитие.

- Работа като консултант на половин работен ден

Този тип консултанти имат отличната възможност за допълнителни приходи или придобиване на допълнителна квалификация. Времето, което потенциалните кандидати за тази работа могат да си позволят да оползотворят, е от решаващо значение за този тип сътрудничество.

Има специализирани тренировъчни програми за хора, които не работят на пълен работен ден. Много често, благодарение на удовлетвореността от работата и дадената възможност за реализирането на доход, тези хора цялостно се отдават на работата като я превръщат в свое основно занимание.

- Мениджър застрахователни консултанти

В ежедневието на мениджъра намират място дейности като набиране, обучаване и развиване на нови консултанти.

Мениджърът има възможността да разкрие един напълно нов професионален свят и да промени нечий живот.

Мениджърската кариера предоставя възможност както за качествени професионалисти с опит в сферата на маркетинга и мениджмънта, така и консултанти, желаещи и демонстриращи възможността да се развиват като такива.

Независимо от настоящата работа и опит, всички изброени по-горе позиции изискват първоначално обучение и подкрепа. Водещите животозастрахователни компании имат ясни правила и стандарти, гарантиращи успех. Постигането на високо и последователно постоянство не е въпрос на шанс, а на всекидневната работа и усилия в правилната посока.

Работата е базирана на най-добрите практики, ясни насоки и обективна оценка. Кариерното развитие, признанието, атрактивното възнаграждение и социални придобивки са следствие единствено на резултат от доказаното представяне.

Автор: Анита Кирилова – Директор "Агенции" в MetLife България


Посетете ни на metlife.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание