"Цирк дьо Солей" с впечатляващи акробатични номера в София

Световната трупа гостува в "Арена Армеец" през февруари
Обновена: 20 дек 2011 12:51 | 20 дек 2011 12:50, Елка Василева
8
"Цирк дьо Солей" с впечатляващи акробатични номера в София
Снимка: Reuters

"Цирк дьо Солей"ще представи впечатляващи акробатични номера по време на спектакъла "Saltimbanco", който ще се състои на 3, 4 и 5 февруари в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха от "София мюзик ентърпрайсис".

Името на спектакъла, произлизащо от италианското "saltare in banco" - "да подскочиш от мястото си", символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи.

По време на номера "Руска люлка" сцената, преобразена като детска площадка, е превзета от семейство барокови герои. Политайки от руската люлка, акробатите достигат до 12 метра височина, изпълнявайки във въздуха смайващи трикове.

Друг номер показват четирима изпълнители, които, свързани помежду си в бънджи люлка, се приземяват и излитат нависоко, напълно неподвластни на гравитацията.

Артистите танцуват въздушен балет под звуците на оперни мелодии, оставяйки зрителите с впечатлението, че наблюдават величествени птици или ангели, реещи се в небето.

По време на номера "Артистично колело" артистът се появява на сцената върху велосипед само с едно колело, балансирайки единствено с ръцете си. Друга атракция са жонгльорите, които създават форми и фигури с кълбета. Завидната скорост, с която артистът рисува разнообразни картини, създава един своеобразен ритъм - символ на почитта към нещата, с които "жонглираме" в ежедневието си.

Вдъхновен от дисциплина, наречена "acrosport", номерът "Adagio" включва трима акробати, чиито тела се вплитат едно в друго, създавайки почти невъзможни фигури.

По време на "Boleadoras" двама изпълнители си премятат тъй наречените boleadoras - перкусийни инструменти, създадени от тежест, завързани за въже във въздуха. Тежестите отскачат от земната повърхност, създавайки експлозивни звуци в унисон или пълен контраст с танцовите стъпки на изпълнителите.

Спектакълът представя още многоцветни същества, които се изкачват на седемметрови китайски колони, символизиращи небостъргачите на "Saltimbanco".


8
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Лилия преди 5 години
Дали и за детето ми на 3години трябва да закупя билет при положение,че стои в мен
7
0
 
0
 
! Отговори
КККК преди 5 години
Сигурно ще е много добро. Колкото и да си заслужава обаче можеше да не се изхвърлят така. Не са много хората в България които могат да дадат 70 - 80 лева за билет. Дано давата кадри и по телевизията та да може повече хора да видят.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mnogo iako gledal sam go v Las Vegas zaslujava si parite.
5
1
 
2
 
! Отговори
до Жо преди 5 години
Не, но можеш да поканиш майка ти.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
билетите са от 40 до 120 лв. сега видях в тикетпро
3
2
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
БОЙКО ще присъства ли, за да го "приветства" публиката?
2
2
 
8
 
! Отговори
Me4o преди 5 години
Билетите са скъпички, средният е 55 лв., но ако погледнете схемата на арена "Армеец", ще видите, че се продават места само в единия край на залата - всичко останало ще се ползва за спектакъла. А това е "Цирк дьо солей", не е "Балкански", не се знае друг път ще го гледате ли. Не съм съгласен с превода на "Saltinbanko", в Уйкипедия това "банко" го свързват с временните платформи за акробатични скокове, издигани от уличните артисти. А
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер!И билетите да не са по-малко от 200лв,че иначе каква печалба ще остане!

Защо се пристрастяваме към балсама за устни?
Защо се пристрастяваме към балсама за устни?

Защо се пристрастяваме към балсама за устни?

Секс пози за дебел пенис
Секс пози за дебел пенис

Секс пози за дебел пенис