Какво може да научите от известните жени предприемачи

Всяка от тях е постигнала успех в своята област
24 юли 2014 17:54, Мария Дуковска
3
Какво може да научите от известните жени предприемачи
Кейт Мос. Снимка: Reuters

Повечето успели предприемачи в известен смисъл странят от светлините на прожекторите, когато става въпрос за тяхната работа. Проучване на Ernst&Young показва, че около 66 на сто от всички предприемачи отделят някаква сума за благотворителност, но по „тих“ и „пасивен“ начин, така че делата им да не стават обществено достояние.

Когато става въпрос за знаменитости обаче, нещата невинаги стоят по този начин. Сама по себе си популярността на известните хора им помага да стартират нов успешен бизнес.

Примери за това могат да бъдат Лейди Гага и Бионсе, които станаха звезди заради своята музика, но продължават да се развиват и в други посоки.

Ето и няколко доказателства за известни жени предприемачи, от които определено може да се научи нещо полезно:

1. Тайра Банкс

Тя се пенсионира като модел през 2005 година. След това обаче Тайра се превръща в успешна бизнесдама, следвайки стъпките на свои колежки като Синди Крауфорд и Черил Тийгс. Банкс основава Bankable Productions и е продуцент и водещ на телевизионното предаване America's Next Top Model. Тайра печели награда Еми за нейното шоу и изглежда се справя много добре със своите начинания. Освен това красавицата се изявява и като писател. През 2011 година тя се записва да учи в Harvard Business School, като доказва, че никога не е прекалено късно да се върнеш в училище и да направиш промяна в своята кариера.

2. Кейт Мос

Макар че британката все още продължава да работи активно като модел, тя може да се похвали и със своите предприемачески начинания. От 2007 година насам Кейт е дизайнер на 14 различни линии за дрехи към Topshop. Продуктите ѝ се радват на истински успех, а новите колекции се продават изключително бързо. Освен това Кейт Мос е дизайнер и на чанти за Longchamp. Моделът е пример за това как човек може да се съсредоточи върху това, в което е добър и да го превърне в чисто нова професия.

За останалите може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
не много грозна преди 9 години
Нучих най- важното - трябва да съм модел, за да успея в живота...
2
2
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Ти откъде знаеш, бре?! :))
1
3
 
10
 
! Отговори
ние отговаряме преди 9 години
Вие питате: Какво може да научите от известните жени предприемачи?Ние отговаряме: Те винаги ходят без ***!