Звездите, които се изявяват и като художници

Топ 10 на знаменитостите, които имат талант да рисуват
18 сеп 2014 08:22, Мария Дуковска
0
Звездите, които се изявяват и като художници
Луси Лиу; Снимка: HungerTV

Знаете ли, че сред холивудските звезди е пълно с художници? Не само някои от най-известните актьори (Джони Деп, Пиърс Броснан, Джеймс Франко) имат талант по отношение на изобразителното изкуство, но и някои от популярните певци (Пол Маккартни и Дейвид Бауи) и дори един политик – бившият президент на САЩ Джордж У. Буш.

Изобщо оказва се, че много от артистичните личности прекарват свободното си време като изразяват себе си с бои върху платното, създавайки живопис.

Джони Деп е споделял в списание Vanity Fair следното за своето арт хоби: „Обичам да рисувам лицата на хората. Така искам да открия емоцията у тях, да надникна зад очите им.“

Деп има огромна колекция от нарисувани от него портрети, както на бившата си приятелка Ванеса Паради, така и на своя приятел-музикант Кийт Ричардс и на актьора Марлон Брандо.

Неговият колега от Холивуд – Пиърс Броснан (бившият Джеймс Бонд) показва чрез картините си своята по-фина страна. Той споделя, че негово вдъхновение са творбите на Пикасо, Матис и Кандински.

Звездата от „Ангелите на Чарли“ Луси Лиу също е художничка и то дипломирана. Тя започва да се занимава с живопис през 1993 г. като и до днес работи под псевдонима Ю Линг.

Талантът на легендарния музикант Пол Маккартни също се простира извън звукозаписното студио. Той създава оригинални произведения на изкуството в продължение на десетилетия. Неговите картини са предимно абстрактни.

Вижте кои са звездите, които имат талант и за художници в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари