Роджър Федерер – живата легенда на тениса

Големият швейцарски спортист позира за корицата на Town & Country
Обновена: 23 сеп 2014 10:56 | 23 сеп 2014 10:54, Теодора Драгоева
6
Роджър Федерер – живата легенда на тениса
Снимка: сп. Town & Country

Тенис звездата Роджър Федерер е спечелил рекорден брой (17 ) турнири от Големия шлем с прецизността на добре изработен швейцарски часовник. Бил е номер едно в Световната ранглиста, а в момента е под номер 3. Наскоро той навърши 33 години, но има ентусиазъм да играе още дълго.

Освен постиженията си в своя спорт той е горд баща на цели четири деца от съпругата си - бившата тенисистка Мирослава Вавринец. Двамата имат 5-годишни дъщери близначки Шарлийн Рива и Майла Роуз, а през май 2014 г. им се родиха синовете близнаци Лео и Лени.

Този месец живата легенда на тениса позира за корицата на списание Town & Country (октомври 2014 г.), където обсъжда ролята си на спортист, баща, филантроп и съпруг.

Ето и няколко акцента от интервюто с Федерер за изданието:

Защо продължава да играе сезон след сезон: "В началото на кариерата си не очаквах да стана професионален тенисист. Всички състезатели в топ 100 на мен ми изглеждаха твърде далеч. Дори когато спечелих първата си титла на "Уимбълдън", споделих че това ми се струва невероятно. Тогава ми се струваше, че съм мечтател, на когото съдбата е дала единичен шанс за успех. Така че последните 10 години за мен са много повече, отколкото някога съм искал от живота. По тази причина мисля, че ще бъде добре просто да играя за удоволствие дори и в по-зряла възраст."

За това как се чувствал на корта, когато е бил на 23 години: "Спомням си колко тъжен и ядосан бях като по-млад. Влагах много усилия в тениса, работих наистина много, раздавах се. Днес играта ми доставя щастие и радост. Победата не ми е важна на всяка цена."

За това какво прави в свободното си от тениса време: "Съсредоточен съм върху развитието на моята фондация. Когато давам пари за някаква кауза, искам да съм наясно какво точно се случва с тези пари."

За това, че днес тенисът не е основният му приоритет: "Мразя да съм далеч от децата си. Винаги съм смятам, че човек не трябва да има деца, ако не присъства активно в живота им."


Вижте снимките на Федерер за списанието в галерията нa Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ Е МНОГО ГОЛЯМ!!! Поклон
3
1
 
12
 
! Отговори
М преди 9 години
Теодорче, ако беше хвърлила поне един поглед на статията си, щеше да откриеш немалко грешки, ама нейсе.... Явно това е стандартът на Днес.бгАпропо, Федерер не просто е бил номер едно в световната ранглиста, а държи рекорда за най-много седмици на върха.
2
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Осришо?Ко тана?
1
24
 
6
 
! Отговори
Николери Лозанов преди 9 години
Ква "ЛЕГЕНДА" е тоя токмак , бе ?!?!........... АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА!..................... ЛЕГЕНДАРЕН СЪМ във всички чалга кръчми и дискотеки.......... и леглата на доста ученички , манекенки и "чалга звезди" ( включително Азис , ама то НЕ се брой....... че тогаз бЕх много пиян!.......)............ Айде от мен да мине - има и още една ИСТИНСКА ЛЕГЕНДА - бившия футболист на любимия ми "Уефски" - БИСЕР ИВАНОВ - ЛЕГЕНДАТА.....................