Ди Каприо с нова екокауза - дари $2 млн. за опазване на океаните

Дружеството "Ocean 5" се бори срещу незаконния риболов
17 окт 2014 16:34,
5
Ди Каприо с нова екокауза - дари $2 млн. за опазване на океаните
Снимка: Архив Reuters

Холивудският актьор и активист за опазване на околната среда Леонардо ди Каприо дари 2 милиона долара чрез фондацията си на организация, полагаща грижи за съхраняването на океаните, предаде Ройтерс.

Сумата е предоставена на дружеството "Ocean 5", което прави опити да спре незаконния риболов и работи за изграждането на водни резервати в петте океана на планетата, пише БТА.

"Тъжната истина е, че по-малко от два процента от нашите океани са напълно защитени. Това трябва да се промени незабавно. Моята фондация подкрепя проектите на "Ocean 5", които са пряко насочени към подобряването на здравето на океаните", се казва в изявлението на 39-годишния Леонардо ди Каприо, който преди месец стана посланик на добра воля на ООН по проблемите на климата.

Актьорът основава фондацията, която носи неговото име през 1998 г., за да подпомага опазването на околната среда и съхраняването на природните ресурси и дивата природа.

Чрез нея Ди Каприо направи няколко дарения, сред които 3 милиона долара през февруари тази година на организацията "Oceana", която също полага грижи за опазването на океаните, припомня агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
Veneta преди 9 години
Всички ужасно се впечатляват от този човек, а аз не го понасям. Понякога има хора които просто не можеш да понесеш, без да знаеш защо е така. Този ми е такъв.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! И аз бих желал да даря, ама нямам възможности ...
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя не потъна ли там в Атлантическия океан!