Джордж Лукас прави свой музей в Чикаго

В него ще се съчетава изкуството с киното
20 окт 2014 09:19, Александър Попов
1
Джордж Лукас прави свой музей в Чикаго
Снимка: Reuters

Световноизвестният режисьор Джордж Лукас разкри някои подробности относно бъдещия си музей на киното и на изкуството в Чикаго, съобщава Асошиейтед прес.

Идеята на родения в Калифорния кинодеец да предпочете Чикаго пред Сан Франциско за изграждането на музея била подсказана от съпругата му.

Създателят на "Междузвездни войни" довери, че четири години градските власти в Сан Франциско се разтакавали и не взимали на сериозно проекта му. Докато съпругата му Мелъди Хобсън, бизнес дама, родом от Чикаго, не му казала: "Не се притеснявай, всичко ще уредя с кмета на моя роден град! Сигурна съм, че той ще хареса идеята ти".

Кметът Рам Еманюел веднага одобрил начинанието и музеят Лукас за наративно изкуство ще види бял свят в Музейния кампус, разположен на брега на езерото Мичиган.

През месец юни Лукас официално заяви, че е избрал Чикаго за мястото, където ще бъде изграден музеят, носещ неговото име. Сега той уточни и как точно ще изглежда новият проект.

"Това ще бъде органична архитектура, свързана със земята. Ще прилича на нещо живо", заяви режисьорът.

Лукас си търсеше публично място, на което да изложи своята частна колекция от илюстрации на Норман Рокуел, Максфийлд Париш, Ен Си Уайт и др. както и работите на неговата компания за визуални ефекти Industrial Light and Magic.

Музеят Лукас ще показва също изкуство, свързано с киното и дигиталните медии. В него ще бъде изграден театър, в който ще бъдат прожектирани филми и изнасяни лекции. Лукас е кръстил музея си "за наративно изкуство", защото в него ще има експонати, които разказват цели истории.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Джордж Лукас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
световно известен, ама колко!!! като гледам само аз коментирам до момента. е, ако беше в брадъра, щеше да е друго, нали ...