В дома на Оскар де ла Рента

Вижте вилата на покойния дизайнер в Пунта Кана
23 окт 2014 12:58, Теодора Драгоева
2
В дома на Оскар де ла Рента
Снимка: architecturaldigest.com

Представяме ви ваканционния дом на известния моден дизайнер Оскар де ла Рента, който почина преди няколко дни на 82 години.

Неговата любов към проектирането и естетиката си личат и от красивата му вила в родната му страна – Доминиканската република. Когато нямаше ангажименти в Ню Йорк, които го задържаха в апартамента му в Манхатън, Оскар обитаваше прекрасно имение в Пунта Кана заедно със съпругата си Анет. То се намира буквално на метри от Карибско море, и по-точно от плажа „Тортуга“.

Градините в имота на семейство Де ла Рента са буйни, тропически и наподобяват на частна джунгла с много алеи, порти и арки от живи растения. Така че днес в памет на един изключително талантлив джентълмен и моделиер ви показваме мястото, което той най-много се е зареждал и вдъхновявал за своето творчество.

„Обичам симетрията и това си личи и от градината“, казва дизайнерът в интервю за списание Architectural Digest преди няколко години. В своя доминикански рай той е оглеждал различни цветя, плодове и подправки, характерни за острова – орхидеи, джинджифил, канела, кашу и др.
 

Вижте снимки на дома на Оскар в родината му в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
1
 
! Отговори
Хайнрих Химлер преди 9 години
Кой е тоя , бе ?!?! Бас ловя , че е цункал здраво Американо - еврейски з_ _ _ици в "житейския си път" за да стигне до милионите и известността си....................... :(
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами сигурно сега му е от голяма полза този дом. Човек се запомня с делата си, а не се вещите си...