Обръснете се! Брадата ви прави по-стари!

Вижте метаморфозите на звездните мъже. Как изглеждат по-добре?
Обновена: 29 окт 2014 21:32 | 29 окт 2014 21:32,
18

Джордж Клуни Снимка: Reuters

Мъже, време е да посегнете към самобръсначката и да отстраните лицевото си окосмяване и най-вече брадата - резултатите от ново проучване показват, че тя състарява с десет години, пише в. "Дейли стар".

Знаменитости като холивудските звезди Джордж Клуни и Бен Афлек и бившия футболен ас Дейвид Бекъм отново направиха брадите модерни. През ноември мъжете във Великобритания ще си пуснат мустаци в инициативата Movember с цел набиране на средства за борба с рака на простатата, пише БТА.

Данните от настоящото проучване обаче показват, че всички видове лицево окосмяване състаряват представителите на силния пол. Наболата брада прави мъжа да изглежда по-стар с три години, козята брадичка - с четири, а мустаците - с пет, твърдят авторите му от "Краун" - водещата клиника за трансплантация на коса във Великобритания.

За целите на проучването специалистите са показали на 300 души снимки на известни мъже, които редовно променят лицевото си окосмяване. Участниците в теста е трябвало да посочат колко възрастни изглеждат знаменитостите в зависимост от това дали са гладко избръснати, с мустаци, с набола брада, брада или гъста брада.

Оказало се, че гъстите бради, като тази, която наскоро си отгледа бившата футболна звезда Рой Кийн, най-много състаряват мъжете, прибавяйки до десет години към актуалната им възраст.

Кийн, който е на 43 години, е оценен като 50-годишен с гъста брада и като 40-годишен с гладко избръснато лице.

Друг бивш футболен ас - 39-годишният Дейвид Бекъм, според участниците в теста изглежда на 35 години, когато е обръснат, и на 40 с настоящата си добре оформена брада.

С набола брада 28-годишният Робърт Патинсън според участниците в теста със снимките изглежда на толкова години, на колкото е. Когато е без лицево окосмяване, британският актьор се струва с три години по-млад на доброволците.

Холивудската звезда Джордж Клуни често си пуска мустаци. С тях той е оценен на реалната си възраст от 53 години. Когато е обръснат, "комисията по лицево окосмяване" му дава 48 години.

50-годишният Брад Пит редовно си отглежда козя брада. Според участниците в теста с нея той-изглежда на 49 години, а без лицево окосмяване - на 45.

И ако брадата прави мъжете да изглеждат по-стари, специалистите по трансплантиране на коса казват, че най-голямото бедствие за представителите на силния пол е оплешивяването. Загубата на коса не само ги състарява, но понижава и самочувствието им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
А аз на моя мъж съм му забранила да се бръсне , само я подстригва !
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С други думи - новият европейски девиз: "Обръсни се, не бъди като жена!"
13
0
 
3
 
! Отговори
българка преди 9 години
Много си падам по брада тип " катинарче" - естествено на брюнет.И мъже стига си епилирахте гърдите!
12
2
 
1
 
! Отговори
Олаф Рижата брада преди 9 години
Чшшшш, алооу, европейката! Оди се гръмни, ***! Наиш ли ква Европа щи дам?! ОБръсни си котето, че да го лиже бате с брадичката, да дразни.
11
1
 
6
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Абе я си... Брадата е признак *** мъжественост. Не знам кой тъпан е решиш, че да си плешив е срамно или лошо. Като почне да се показва темето захващате бръснача и готово. Ама някои само търсят драмата.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това в нашите географски ширини се отнася и за повечето ЖЕНИ!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По този повод има една ингилизко/хамериканска приказка: "There is a word for men without beard. It is "women""
8
1
 
6
 
! Отговори
куку преди 9 години
Аз като се обръсна и ми порасва ... самочуствието
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките от снимките са си вече стари... Фекалирам ви на примерите.
6
4
 
7
 
! Отговори
Борис преди 9 години
До Вълнуващи спомениЕми, да, *** скочи от дървото (най-после) и разбра, че някой вече е направил самобръсначките.
5
8
 
34
 
! Отговори
Vivi преди 9 години
Мъжете са много по-секси с брада !!! Мъже не се бръснете !
4
0
 
21
 
! Отговори
Относно №3 преди 9 години
През 1990 г. беше популярен един майтапчийски израз - "Брадатите срещу плешивите!"Имаше се предвид това, че повечето от тогавашните комунистически шефове бяха плешиви чичковци, а повечето седесари наистина си бяха пуснали бради. :)
3
1
 
17
 
! Отговори
Вълнуващи спомени преди 9 години
Старите седесари знаят нещо. Отначало, повечето мъже сред сините - и най-младите, и по-възрастните, си пускаха бради или поне само мустаци. Облеклото на повечето от тях се състоеше от дънки, пуловер, яке.След като взеха властта през 1997 г., в рамките на една година почти всички тръгнаха гладко избръснати и актуалното облекло на онези, които се стремяха към кариера, стана костюмът.Да не се забравя това, когато след време някой реши да напише историята на СДС. Дрес кодът е важно нещо.
2
1
 
26
 
! Отговори
Brada преди 9 години
Я си гледай работата, г-жа Пейчева.
1
2
 
27
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
*** добре си ми е така все млади ми се меткат !А комшията на 22 само завижда.