Принц Уилям направи актьора Даниъл Дей-Луис "сър"

Церемонията беше в Бъкингамския дворец
14 ное 2014 20:47,
7
Принц Уилям направи актьора Даниъл Дей-Луис "сър"
Снимка: архив Reuters

Легендата на киното, трикратният носител на награда "Оскар" за най-добър актьор Даниъл Дей-Луис получи рицарско  звание в Бъкингамския дворец. Това съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Рицарското звание дава право на носителя да поставя пред името си титлата "сър".

57-годишният Дей-Луис има британско и ирландско гражданство.Той получи рицарското звание от принц Уилям.
Сър Даниъл, който е отрасъл в Лондон и живее в Ирландия заедно с режисьорката Ребека Милър и двете им деца, отказа да  коментира събитието на излизане от двореца.

Когато през юни научи, че е включен в традиционния списък с новите носители на рицарско звание, публикуван по повод  88-годишнината на кралица Елизабет Втора, актьорът заяви, че е изненадан и много радостен.

Даниъл Дей-Луис, който е син на британския поет Сесил Дей-Луис, стана холивудска легенда, тъй като е единственият носител на три награди "Оскар" за най-добър актьор - през 1990 г. спечели отличието за ролята си във филма "Левият ми крак", през 2008 г. за "Ще се лее кръв", а през 2013 г. за "Линкълн".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в Катар, Суадитска Арабия , Кувейт .....там всички бели им викат сър ...аз даже в Хотелите в Германия като ходя някой път се обръщат към мен със сър ....
3
0
 
5
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Абе по неше време им викаха "заслужил народен артист"тея се пъчат с едно сър!!!
2
0
 
22
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
Изумително добър актьор! Поздравявам го и му желая здраве и още силни роли. Неговите превъплащения са ме карали да гледам смирено и да се възхищавам! Толкова се вживява в образа, толкова се отдава на филма и ролята, че направо те кара да оставаш без думи! Малко са вече подобни актьори. А и самите му образи и роли са доста сложни за изиграване. Достоен наследник на велики, но вече на края на кариерата си актьори като Пачино, Де Ниро, Хопкинс и др.
1
0
 
23
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Този стана сър още в Бандите на Ню Йорк. Потресаващо превъплащение! Идва му отвътре!