Сашо Кадиев: Ако Катето иска да е актриса, няма да я спра!

Актьорът за бащинството, живота и сцената пред Az-jenata
Обновена: 2 юни 2015 14:47 | 2 юни 2015 14:40, Михаела Лазарова
20
Сашо Кадиев: Ако Катето иска да е актриса, няма да я спра!
Снимка: фейсбук

Човекът, който ще ви представим може да накара всеки да се усмихне само с една дума или жест. Винаги позитивен, чаровен и безкрайно талантлив – актьорът Александър Кадиев. Роден е през 1983 година, възпитаник е на Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Стефан Данаилов. 

През 2014 година получава ИКАР 2014 за поддържаща мъжка роля на Клеант в "Скъперникът". От 2012 година е водещ на предаването "Преди обед" заедно с Десислава Стоянова, а тази година го гледахме отново в ролята на водещ, но на сцената на "България търси талант".

Телевизионният зрител го познава и от участията му в "Стъклен дом", "Пряк контакт", "Дзифт", "Езерното момче", а любителите на театъра със сигурност са гледали неговата брилянтна игра в постановките "Горката Франция", "Укротяване на опърничавата", "Великолепният рогоносец", "Красотата спи" и други. 

Вижте какво ни разказа той за актьорската професия, за бащинството и за живота. 

Кога разбра, че актьорската професия е твое призвание? 

В процеса на обучението в театралната академия разбрах, че актьорската професия много ми харесва и искам да я практикувам. Желанието да съм актьор не е от детските ми години. 

Какво ти каза Катерина Евро, когато й сподели, че искаш да ставаш актьор? 

Тя беше с малък предразсъдък, защото знае, че професията е много трудна и чисто финансово актьорската професия е неблагодарна. И за един мъж, който би трябвало да създаде семейство и да се грижи за него, може би е по-добре да избере нещо по-сигурно. Но така или иначе се зарадва и особено, когато започнах да играя в театъра още като студент, тя беше категорична, че сме направили правилния избор и беше щастлива. 

Сега, когато си утвърден в актьорската професия, помага ли ти със съвети, критикува ли те? 

Критикува ме, когато е необходимо. Но със съвети не, тъй като аз вече натрупах някакъв опит, в който нямам нужда от особени съвети, освен тези, които са на режисьора.

Най-ценният съвет за живота, който ти е дала Катерина Евро? 

Аз съм го казвал и друг път, тя ми е давала различни съвети. Но генералната концепция, която тя е налагала при мен през годините е това, че човек трябва да вярва в себе си. Да вярва, че ще бъде успешен, здрав, ще бъде щастлив, да разчита на себе си основно и с една усмивка, с една игра да подхожда към живота. Да се опитва да си го представя по-хубав, а не да навлиза в мръсната реалност. 

Като дете какъв мечтаеше да станеш? 

Аз не съм имал мечти като малък да стана нещо определено. Представял съм си разни неща, но не съм бил амбициозен. По-скоро съм си представял, че искам да стана успешен човек в най-общия смисъл. Желанието за професията дойде на по-късен етап. 

Как е малката Катерина и как те промени нейната поява? 

Малката Катерина е много добре, много е сладка, обича да хапва. Още върви този процес на осъзнаване, но промяната е такава, че вече имам смисъл, мотив да създавам животът наоколо да бъде максимално добър за нея и за моето семейство. Нещо като двигател. 

Уроци за живота, които би искал да й предадеш? 

Много е рано още. Но така или иначе, бих искал тя да е свободна по отношение на своите занимания и изборите, които прави. Да бъде щастлива и да е дейна, активна. Да мога да я науча да поема инициативата и да създава неща и разбира се да не е толкова чувствителна, да е по-малко ранима, хладнокръвна в някои отношения, за да може да се справя по-добре с трудностите и да минава по-лесно през несгодите в живота. 

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И една секунда не мога да го гледам .Отвратителен
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми ,що гледате телевизия бе,аз като не гледам не ми пука
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен този приятен младеж не е нищо повече от син на майка си.Както вече знаем кои са новите актьори, а те са приети в НАТФИС още след раждането им,няма как на около 30 год. да не получат престижната награда ИКАР пък дори и за "крепеща" роля- а именно,ролята на гениалното отроче.
12
0
 
8
 
! Отговори
телеком преди 8 години
И този откровен некадърник ни го пробутват на всяка крачка.
11
5
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Ne mi haresva podara se a darina pavlova mnogo grosna debela miga s o4ite koito ne se vijdat ot grim i injekzii vobschte grosni sa i nepriatni kateto evro Sina i dikov i daschtera mu sa dissonier tapi sa
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава, всеки е някой на некой си ! Аман от шуробаджанащина !
9
3
 
31
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Не те бива, нито за актьор, нито за водещ... с олигофрения нито се играе нито се води. Нямаш осанка мамин Сашко, по скоро ставаш за статист и за викач на морето, щото умееш да видгаш шум около себе си. Абсолютно незапомнща се игра и впечатление от ролята в стъклен дом, защото в другите филми са непопулярни за българската аудитория, както и самия ти с таланта си. Познат на екрана само от сутрешното предаване в което ежедневно се напомня, че си син на майка си...хах с което си известен! Факт!
8
4
 
33
 
! Отговори
стм преди 8 години
Това недоразумение какво го лансират толкова, не ми е ясно. Като актьор е кръгла нула, като водещ по телевизията, също, а за ония измислен формат не коментирам, щото той целия е шит.Пълно дърво по всички параграфи.
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква стана тя? Децата на *** ни душат като ни "оправят", а децата на смотани артистки и побъркани и набедени журналисти, се опитват да ни веселят. Тоя *** Кадиев ако не е досадната и бездарна майка ще пържи картофи в някое ресторантче. А на побъркания Сашо Диков смехотворната щерка ни се натриса всяка седмица. Нахалството на родителите им е наказание за тв аудиторията. Ужас!
6
4
 
43
 
! Отговори
лол преди 8 години
Мен не ме кара да се усмихвам, кара ме да превключа канала.
5
3
 
41
 
! Отговори
1 преди 8 години
майка му е ужасно досадна и забавна само на себе си, но този е невероятна комбинация между грозота, нахалство и бездарие. Вече не гледам бг телевизия. Едни и същи муцуни се набутват навсякъде. Колкото по - шумни, толкова по - оборотни.Никакво съмнение няма, че и малкото Кате един ден ще досажда от екрана за радост на баба и тате.
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ми опротивя с приказките за майка си. Аз лично нея не я броя за никаква артистка. Тя цял живот си повтаря един филм.
3
8
 
42
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Аман от връзкари в тая държава, аман.
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен шут. Същият като Еврото...
1
10
 
59
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Бездарен връзкар.