Модните икони в музикалния свят

Кои музиканти пробиха и във висшата мода
20 юни 2015 23:00, Мария Дуковска
2
Модните икони в музикалния свят
Снимка: архив, Reuters

Ако модата е изкуство, а ние смятаме, че е, то тогава музикалната индустрия е три вида изкуство, съчетани в едно – песен, танц и мода. В крайна сметка някои от най-запомнящите се музиканти са не само тези, чиито песни се въртят в главите ни, но и тези, чиито дрехи искаме в гардеробите си.

Музиката е навсякъде около нас и може би поради това много често нашите идоли в живота не са политици или писатели, а музикални звезди. Именно те оказват изключително влияние върху нас и нашия външен вид и ни карат да следваме модни тенденции.

Ето и няколко музикални звезди, които успяха да наложат стила си като водещи тенденции в модата.

1. Мадона

Облечена в минипола, конус сутиен или раздърпани джинси, Мадона е моден лидер, откакто стана известна в средата на 80-те години. Нейната хамелеонска способност да променя вида си непрестанно, оказва влияние както на ефимерното естество на модата, така и на определението за женственост.

Ярък представител на постмодернизма, попкралицата е също и една от основателките на свободния и разкрепостен стил на обличане. Певицата минава през безброй много стилове, но това, с което ще я запомним, са очертаващите изящната ѝ фигура костюми – корсети, бодита и чорапогащи. Трябва да признаем, че за нейната философия за мода няма граници и възрастта не е от значение.

2. Риана

Наречена още „най-вълнуващата модна муза“, Риана нашумя с прическата си боб и оттогава не спря да ни изненадва с индивидуалния си стайлинг.

Милиони момичета и жени се стремят да изглеждат като нея или следват нейните модни тенденции ежедневно.
Риана е отговорна още и за три горещи тенденции: памучна риза и джинси, тениски, вързани около кръста и спортни потници като рокли.

Попзвездата представи първата си колекция от дрехи за модната марка Ривър Айланд на седмицата на модата в Лондон през 2013 година и не много дълго след това получи титлата „модна икона“ от съвета на дизайнерите в Америка – награда за приноса ѝ към модната индустрия. Очевидно певицата е станала толкова известна с модните си вдъхновения, колкото и с музиката си.

Кои са останалите модни икони прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: музикаМадонамодаРиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не копира от тия двете , как да се обличат. И двете са бити карти. Има си модни тенденции и моделиери и дрехите им . Така че в какво се обличала мадона всеки ден, никой не я вижда. На концертите е предизвикателна , каквато си е била винаги ( това не е мода !)