От 6 месеца до 3 г. затвор грозят Благо Колизеума

Няма никакво съмнение, че именно той е драскал по стените
22 юли 2015 07:25,
79
От 6 месеца до 3 г. затвор грозят Благо Колизеума
Снимка: Reuters

Няма никакво съмнение, че именно българският футболист Благой Георгиев, а не някой друг със същото име е издраскал инициалите си на антична колона на Колизеума в сряда на 15 юли.

"24 часа" разполага с документите от участъка на карабинерите в Рим, където българинът е бил отведен. В тях е и снимката му, а той е идентифициран като Благой Жорев Георгиев, роден на 21 декември 1981 г. Самият Георгиев е бил този, който е казал на карабинерите, че е футболист.

В участъка се пази копие на документа и на руската годеница на футболиста.

Още по темата

На 15 юли заедно с нея Благой Георгиев е разглеждал Колизеума, където е решил да се увековечи, издрасквайки инициалите си на стена на партерния етаж.

Намиращата се наблизо охрана на музея обаче забелязала дълбаещия с монета по стената българин. Веднага след това тя сигнализирала на карабинерите от най-близкия участък "Пиаца Данте" - той носи името на намиращия се наблизо площад “Данте”.

Именно това е участъкът, който се намесва в повечето случаи с туристи, извършващи нарушения или престъпления в района на Римския форум.

Георгиев обаче не е бил арестуван, а отведен за идентифициране и регистриране в участъка. Той се е отървал от ареста единствено заради по-малките размери на драсканицата си по античната стена.

След като българинът и руската му годеница били отведени в участъка "Пиаца Данте", е бил съставен и подробен акт за случилото се.

Карабинерите са подали иск в прокуратурата - тя е тази, която завежда наказателно дело срещу Георгиев по обвинения за нанасяне на сериозни щети на паметник с историческо и културно значение.

Предвиденото от закона наказание е затвор от 6 месеца до 3 г. Все още не е ясно колко време ще мине до процеса в този случай. Службата за надзор на паметниците към Министерството на културните ценности е тази, която може да предяви иск към българина за обезщетяване на щетите. Досега обаче никой не е лежал ефективна присъда за оскверняване на прочутия амфитеатър в Рим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Гарван преди 8 години
Рядко просто,ниско културно и малоумно момче.
52
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Хубав и точен пример за интелектуалното ниво на българския ХАЙ-ЛАЙФ, вкл. футболисти- некадърни, оремного заплатени и нискокултурни. Винаги съм знаел за тези качества, но до не съм си представял че ще се прочуем с такъв случай! Браво Благо, изуми Европата с чалга-културата и просташкото си изтъкване.Сега, бих се радвал да си получиш заслужено наказание по закон, защото ние в България сме свикнали това да не се случва. Второто, което бих се радвал- ако може да не те виждаме по медиите повече.
51
0
 
1
 
! Отговори
PPP преди 8 години
До АнонименСъщо така и полицай или фолкпевица
50
0
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
прякори до момента на *** на снимката:Благо ДжизъсаБлаго ИконостасаБлаго Колизеума
49
0
 
22
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
баси, след 2000 години римляните пак арестуваха Джизъса!
48
0
 
10
 
! Отговори
Lora преди 8 години
Колко трябва да си *** и ***, за да направиш такова нещо. А и се опита да лъже след това, когато Пи Арът му обясняваше мило по телевизията как Благой бил в усия по това време.
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората по света мразят простащината и за това нашия чалга - *** трябва да си плати...Друг е въпроса защо в България се толерира простащината и например сороските *** които мацат паметника на Съветската армия, не само не се вкарват в затвора, ами и се гледат като писани яйца от нашата власт...
46
0
 
27
 
! Отговори
Сиромах преди 8 години
Аз бих му дал максимума, просто защото се мисли за "медийна личност" и точно той би трябвало да дава пример.
45
2
 
12
 
! Отговори
любимец на нацията преди 8 години
Какъв е тоя напомаден *** на снимката? И на кой му пука, че се осрал в чужбина - та повечето булгари правят същото!
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BLAGO GLUPAKA
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BLAGO GLUPAKA
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е психично болен човек има нужда от помощ .
41
0
 
25
 
! Отговори
я преди 8 години
А бе те с Фики да не са братя ?
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го затварят и толкова, какъв е този медиен интерес към ***...
39
0
 
26
 
! Отговори
Хаааааааааааааааа преди 8 години
Абе брато ,кой го интересува какво е направил този татуиран клоун и защо продължавете да пишете за него, депутат иил кмет ли ще го правите ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КолизеумЪ планувал ново пАтуване.ПаИ се Египет че КолизеумЪ иде.Обекти за посещение са Хеопсовата пирамида и гробницата н Тутанкамон.Нищо чудно мумията на Тутанкамон да възкръсне преждевременно.........
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще правя индииски гей сериал. Това момче ще го направя звезда.
36
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благо Простото - мисля, че най-добре му подхожда на този ***.
35
0
 
16
 
! Отговори
buoi преди 8 години
ПЪЛЕН ИЗМИСЛЕНЯК
34
0
 
15
 
! Отговори
Прокурор преди 8 години
Ако е първият е ефективна присъда ще се увековечи със сигуроност.