Звездният ни рожденик: Арнолд Шварценегер на 68

Има ли нещо, което не знаем за голямата екшън звезда
30 юли 2015 07:04, Красимир Ангелов
21

Снимка: Reuters

На днешния 30 юли своя 68-ми рожден ден празнува голямата екшън звезда Арнолд Шварценегер. Роден през 1947 година в селището Тал, близо до Грац, Австрия, Арни става звезда на няколко фронта.

Той е бивш професионален културист, а понастоящем актьор, режисьор, предприемач, инвеститор и политик. Шварценегер е губернатор на щата Калифорния в периода 2003–2011 г.

Ето какво може би не знаете за Арнолд Шварценегер:

Стартира кариерата си като културист. Едва на 20 години печели наградата "Мистър Вселена", а освен това е избиран за "Мистър Олимпия" цели седем пъти.

След като напуска родната Австрия за първи път, той отива в Англия, където освен че тренира, работи като общ работник.

Взима американско гражданство през 1983 година.

От 1987 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Арнолд Шварценегер е женен за Мария Шрайвър в продължение на 25 години от 1986 година.  Двамата имат четири деца, но се разделят през 2011 година. Шварценегер има още 1 син от извънбрачна връзка.

Стадионът в австрийския град Грац, близо до който е роден, носи неговото име.

Голям фен е на борбата като олимпийски спорт.

Привърженик на президента Роналд Рейгън, като дори е сред гостите на погребението на Рейгън през 2004 година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименda ..silikona e v prascite...koito e 4el znae 4e tam mu e nai slaboto mqsto na Arni...i kvo ot tova..bil e 7 pati mistar olimpiq..sas ili bez anaboli...se taq..samo si predstavete truda koito e polojil za tova...
15
0
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Я, "терминатора" ръфа сандвич, а аз си мислех, че се зарежда с ток от електрическата мрежа :), Да е жив и здрав, наздраве.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алрнолд Шварценегер като губернатор забрани продажбата на Кока кола и всякакви други американски боклукчийски напитки в близост до училищата. Само за това мога да му кажа ЕВАЛА!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стадионът в австрийския град Грац, близо до който е роден, носи неговото име.Носеше, но след като губернатор налага смъртно наказание, стадиона започва да носи името на квартала в който се намира.
12
0
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
За "Терминатор 2" е взел хонорар по .....20 000 долара на дума.Там използва над 700 думи.Първия му филм е италианската продукция "Херкулес в Ню Иорк"без особен успех ,но пък от него е забелязан за голямото кино.Обсебен от желанието да тренира в почивните дни дори е разбивал фитнес залите да тренира,за което е арестуван 2 пъти.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позитивно излъчване на всяка снимка
10
0
 
14
 
! Отговори
Kiko преди 8 години
Legenda !!!
9
0
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Съветник на Джордж Буш по спортните въпроси(нещо като министър на спорта).По времето ,в което е губернатор на Калифорния всичките 200 присъди ,които са предложени за помилване ,не е опростил нито една(подкрепям с 2 ръце).Въвежда първи в Калифорния обучението на таблети ,като изтъйва,колко по-екологично е ако се спести хартия.Все още съсобственик на веригата "Планета Холивуд" заедно с Брус Уилис и Слай.Мързи ме още,зле сте журналистчета.
8
1
 
11
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Един от най-великите! Слаб актьор, но изключителен културист и брилянтен бизнесмен! Да си жив и здрав още дълги години, бат Арни!
7
0
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Чакай да ви помогна ,че аз нищо интересно не прочетох.2 висши икономически образования.Когато снимат Командо с момичето сяда, става и учител и тя си взима успешно изпитите в училище.Играч на пазара на имоти.Бащата бивш СС-вец.Арни има плочи с маршове и даже в Холивуд поздравява блиски със "Zieg heil".Обича ощем да кара мотор.Първата цивилна версия на "Хамър" е на Арни.Лично той се е молил 3 години на GM да я пуснат цивилна версия и първата разбира се за него.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато е бил малък, майка му го е набила и той и казал: I'll be back
5
0
 
20
 
! Отговори
Manwithnoname преди 8 години
Жив и здрав да си бат' Арни :)
4
0
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
"american dream"3 филма се оказаха достатъчни да те изстрелят до върха.Да отидеш с 10$ в САЩ и след 30г. да станеш губернатор....
3
0
 
25
 
! Отговори
* преди 8 години
Жив и здрав да си бате Арни! :)Между другото, все ще се намери някой, който да се изтропа (разбирай да направи кафява купчинка) върху хубавия повод: говоря за 1 :)
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по БГ стандартите той ще е пенсионер от 3 години
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има още много неща, които се споменават рядко - трансплантация на черен дроб, сърдечни операции, силикон в краката...Дефицита като губернатор, много им се искаше да го направят президент за да си развяват коня, но не им достигна смелост да променят конституцията.