Гери Дончева: Конкурсите за красота са повече политически

Гери Дончева споделя и за предстоящия световен конкурс Miss Global 2015
Обновена: 10 окт 2015 18:34 | 10 окт 2015 18:26, Михаела Лазарова
6
Гери Дончева: Конкурсите за красота са повече политически
Снимка: Личен архив

В рубриката на Az-jenata.bg- „Тя звездата“ често ви срещаме с жени, които по един или друг начин са успешни и вдъхновяват. Днес ви представяме Гери Дончева. Една млада дама, която има много таланти и непрекъснато намира с какво да ни изненада.

От около 15 години се занимава професионално с мода и противно на схващането, че моделите не са интелигентни, Гери владее немски, руски и английски език. Възпитаничка е на УНСС и Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Има редица успешни участия на конкурси за красота у нас и в чужбина. Обича да пее, да пише и да се занимава с благотворителност. В интервюто, което даде специално за читателите на Az-jenata.bg, Гери Дончева споделя повече и за поредния световен конкурс Miss Global 2015, който й предстои след дни. Вижте повече в следващите редове.

Разкажете малко повече за конкурса. Как Ви допуснаха до него?

Кастингите за Miss Global 2015 започнаха още докато бях в Ню Йорк. Красиви момичета от цял свят на възраст между 18 и 35 години ще се борят за тази световна титла, а аз съм първата българка, която някога е участвала в него. Освен националността ми мисля, че ги впечатли и това, с което се занимавам – книгите за деца, двете магистратури, които имам, благотворителната ми дейност, музиката...

По време на кастингите тялото ми не беше в топ форма, тъй като в Америка не се храних според програмата си, а и знаете – всичко е бургери и пържени картофи, и нещата бяха на кантар. В крайна сметка ме одобриха и подготовката ми започна веднага – облекла, речи, тренировки. Исках да се придържам към идеята за българското и затова исках само български дизайнери да ме облекат за конкурса.

Речено – сторено! Поля Кинова и Стоян Радичев ми осигуриха официалните облекла, Веселка Крачунова се погрижи за тоалета на тура с ежедневните облекла, спортни обувки от Йордан Гълъбов, а народната носия е осъвременен вариант – специално направена от Ирина Сардарева – къса памучна рокля в натурален цвят и с ръчно направени български шевици – идеално за жегите в Манила.

Целта ми да участвам на този конкурс е да популяризирам България като туристическа дестинация и не само. Трябва повече хора да научават за нашата мила родна страна, защото е прекрасна! Конкурсите за красота са повече политически, отколкото естетически, затова се стремя просто да имам едно достойно и успешно представяне.

Имате много таланти. Какво Ви помага да преоткривате непрекъснато себе си?

Мисълта, че човешкият ум може да постигне всичко, стига да го пожелае, ми помага да вярвам, че мога да реализирам всичко, което пожелая. Вярата на близките ми хора в мен ме зарежда най-много! Реализирайки различни проекти, виждам, че съм способна на неподозирани неща и това ми помага да се преоткривам непрекъснато.

Как поддържате перфектната си визия?

Ходя шест пъти седмично на фитнес, прекарвам там около час и половина-два. Старая се да се храня поне по 4-5 пъти на ден (малките порции се усвояват по-добре от организма) и спя поне по осем часа на нощ, понякога и следобед за няколко часа. Също така, лятото се старая да се придвижвам предимно с велосипед. 

Цялото интервю може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва ли са ни най-красивите момичета? Как може такива да ни излагат? Кви красавици имаме а само най- смачканите ни представят пред света. Пфу
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мила моя, ако решиш да се храниш с бургери и пържени картофи, то това е твой проблем, независимо в коя част на света си. От доста време живея в Щатите, и честно казано е по-скъпо да набиваш бургери, от колкото да си купиш суши, или пък голяма салата. Въпрос на избор :) Виж, ако тювлека който те е довел тук набива въпросния *** и само по такива места те води, тогава разбирам :)