Анна-Мария Николаева – актрисата, която ще се бори за "Оскар"

Холандската лента "The Paradise Suite" е с нейно участие
18 ное 2015 11:07, Михаела Лазарова
1
Анна-Мария Николаева – актрисата, която ще се бори за "Оскар"
Снимка: Личен архив

Изкуството е такова, каквото е, благодарение на хората, които го правят. Неговата многопластовост се дължи на разнообразните образи, които го изграждат. Като тези в театъра и киното. Екипът ни успя да се срещне с една талантлива млада актриса на име Анна-Мария Николаева.

Повод за нашата среща с нея бе холандската лента "The Paradise Suite" с нейно участие, която ще се бори за престижната награда "Оскар". Ето какво сподели пред екипа ни.

Един от последните ви проекти е с Деси Тенекеджиева. Разкажете ни малко повече за него.

Проектът „Живот като на кино“ е на Фондация „Стоян Камбарев“. Благодарение на невероятната актриса и моя приятелка Деси Тенекеджиева ще можем да видим 33 оригинални фотографии, инспирирани от киното, а изложбата ще бъде на 19-ти ноември в НДК. Фотографиите, в които аз участвам заедно с Деси са вдъхновени от филма „Кабаре“, разбира се Деси влиза в кожата на Лайза Минели.

Разкажете ни малко повече за холандския филм с ваше участие „The Paradise Suite“, който е предложен да бъде сред номинираните за „Оскар“ в категорията „Чуждоезичен филм“. Как ви поканиха да участвате в него?

Когато се проведе кастингът, бях с бъбречна криза. Знаех, че на другия ден ми предстои кастинг, обадих се на режисьора и му казах, че няма да мога да се явя. Чухме се на другата сутрин, продължавах да се чувствам зле, но въпреки това се явих. Когато продуцентката на филма ме видя ми каза, че не ми личи че съм болна и веднага ми предложи образа на героинята Николета, след което започнахме да говорим по работа. В лентата си партнирам с две прекрасни български актриси – Силвия Петкова и Анжела Недялкова.

Как приехте новината, че филмът ще се бори за „Оскар“?

Беше много странно, лятото покрай едни кастинги и снимки, успях да се срещна с един невероятен актьор – Найджъл Барбър, който играе в последния филм „Мисията невъзможна“. Той ми изпрати линк и като го отворих видях, че пише за „The Paradise Suite“, че е предложен да бъде номиниран за „Оскар“. Приех го като на шега и тъй като съм много разсеян човек, пропуснах и световната премиера на филма, която беше в Торонто. И дори вчера продуцентката ми Елън ми е писала, че има премиера на филма в Естония, другия четвъртък, но няма да мога да присъствам, защото имам представление. Надявам се да мога да гледам филма на „София филм фест“ или нещо подобно., тъй като съм гледала само суров материал, но не и филма в завършения му вид.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
оскар за уличници ли преди 7 месеца
аххахахаха, няма как по -жалка от тази "девойка" да съществува....тъжно