Календарът на "Пирели"... не е това, което очаквахте!

Вместо модели, този път ще видим Йоко Оно и Серена Уилямс
1 дек 2015 21:30,
31

Снимка: Pirelli

Като един от най-ексклузивните календари в света, този на "Пирели" е известен с участието на най-лъскавите модели по света.

Но тази година екипът е решил да поеме в една съвсем нова посока, като покани за свои модели някои от най-вдъхновяващите жени в света - художници, артисти, спортисти, та дори блогъри.

43-тото издание, създадено от Ани Лейбовиц, се спира на звезди като Серена Уилямс, Пати Смит, Ейми Шуимер и Йоко Оно, пише "Дейли мейл".

За снимките Пирели избира 13 жени, които смята за изключителни професионалистки в сферата си. В календара са включени също Мелъди Йобсън, президент на "Ариел инвестмънтс", Катлийн Кенеди, президент на "Лукасфилм", блогърката Тави Гевинсън, руският модел Наталия Водянова, като представителка на благотворителна организация, меценатката Агнес Гунд.

"Каледарите от 2000-та насам бяха упражнение към голите тела. Това бе една проста концепция. През 2016-та направихме нещо съвсем различно. Това е класически набор от черно-бели портрети, които снимахме в студиото", коментира най-новата си творба Ани Лейбовиц.

И допълва: "Когато "Пирели" се обърнаха към мен те обясниха, че искат този път да бъде изключение. Тяхна бе идеята да снимаме толкова изтъкнати жени. След като се съгласих, целта беше много ясна. Исках да покажа жените такива, каквито са, без преструвки".

Ани Лейбовиц коментира още, че е минимализирала ретуширането, за да подчертае променения начин, по който гледат на жените по света - с все по-голям фокус върху постиженията, а не върху външния вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
фф преди 8 години
Това е много добре тъпо е само да показват тъпите мацки дет нищо не правят
20
1
 
1
 
! Отговори
hmm преди 8 години
Винаги съм харесвал календара на Пирели... Много е странно че макар концепцията да е съвсем различна и да съм очаквал поредния брой по подобен начин този ПАК ми харесва... Разбира се не по начина по който по принцип ми харесва, но отново смятам че е супер...
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те добре са професионалистки, ама календара е провал
18
2
 
1
 
! Отговори
:D преди 8 години
Пирели или Изпидирели?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а, мерси. това верно за супер-разбирачи. особено госпожа Оно ще си я държа цяла година на страница...............моля, ... за теб има Playboy календари, календари с фолк певици и тем подобни. Аз лично предпочитам ТОЗИ календар, но не твърдя, че съм прав, нито пък ти го препоръчвам.
16
4
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
а, мерси. това верно за супер-разбирачи. особено госпожа Оно ще си я държа цяла година на страница.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
решили са да заменят комерса с арт ... похвално, но ... хората които ще го разберат или харесат ще са много малко
14
0
 
15
 
! Отговори
Пътник от влака преди 8 години
За всеки влак... Показани са ВДЪХНОВЯВАЩИ, не възбуждащи(освен за Гришо) жени. Ноооо...трябва да знаеш коя какво е направила, с какво е известна (не винаги с красота). Да бъдеш морален естет и художник(лесно е с красиви). Трика е : малък ретуш, естественост. Някои лица са одухотворени (някои тела са Огришоени), други са натурални-без помощ от медицина и т.н.Постиженията в огромната си част не са дело на манекенки...Манекенките в огромната си част са постижения...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Минко къде е?
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМА ФИЛМИ НА УЖАСИТЕ ДАЛЕЧ ПО-МАЛКО СТРАШНИ ОТ ТОЗИ КАЛЕНДАР
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ КАЛЕНДАР МЕ ПЛАШИ!!!!!!!!!!!!!!
10
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам, че повечето от вас предпочитат Азис на календара
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесен е ,нещо различно
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да е отврат бай *** иска да гледа цици и *,чалгаджийки,че да види и той красива жена и да се самосъжалява какъв крокодил е взел на кило ракия
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам колко е мускулеста Серина, се чудя кой е бил мъжа във връзката и с Гришо.Тази жена иска сериозно е...е и голям х.. за да бъде задоволена.Гришо значи е скрит талант не само на корта.
6
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чудесен календар
5
9
 
17
 
! Отговори
Стамат Кузманов преди 8 години
Отврат !
4
4
 
8
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
не рискувах да "отгърна" галерията , защото се страхувам че тия от пирели са достатъчно извратени ,за да пуснат някоя заголена снимка на победителките тази година
3
6
 
17
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Че кой кара с пирели то и те са като тези от календара с изтекъл срок.
2
8
 
19
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
WTF !? ще си карам с миналогодишния брой , малко се позацапа , ама ще свърши работа