Благо Колизеума – в топ 10 на най-религиозните футболисти

По този критерий българинът се нарежда до Зидан и Рибери
26 яну 2016 07:26,
9
Благо Колизеума – в топ 10 на най-религиозните футболисти
Снимка: архив Булфото

Родната футболна звезда Благой Георгиев беше определен за един от най-религиозните футболисти в света.

Според класация на руското интернет издание football-side.com 34-годишният халф се нарежда в топ 10 на най-вярващите звезди във футбола, пише "Дарик".

Благой или, както е известен в родните хай-лайф среди - Благо Джийзъса, се конкурира с вярата си в религията със звезди като Зинедин Зидан, Франк Рибери, Никола Анелка и Карим Бензема, братята котдивоарци Яя и Коло Туре, португалецът Пауло Ферейра, сенегалецът Папис Сисе и малиецът Фредерик Кануте.

Освен че е известен с десетките си татуировки на религиозна тематика, в последните години бившият национал активно се ангажира с подпомагане на църковната дейност у нас, като дори финансира построяването на два параклиса.

Миналата година Благой Георгиев бе обвинен, че е осквернил Колизеума като е написал инициалите си на една от стените на културния паметник. Заради тази история футболистът се сдоби и с прякора Благо Колизеума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Кво преди 8 години
Тоа ли беее... тоа ли па точно бе...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кое му е религиозното?Че заряза жена си бременна, за да се въргаля с друга или че няма църковен брак с мюсюлманката, за която е женен. Не че второто е много важно, ама нали е много религиозен.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се,ако направят класация,за най-голям пияница и най-много татуси,кой ли от бг ,,футболистите,, ще попадне в топ 10???
3
0
 
4
 
! Отговори
koko преди 8 години
absoliuten neshtastnik , kato ne stava za futbol da stava pop i tova e
2
1
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 8 години
Тая бездарна тиква, що не вземе да стане един поп. Или един монах в някоя тъмна килия. Да се скрие някъде и повече никой да не ни занимава с него...
1
0
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Начи не в топ 10, а трябва да е на първо място, при това БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ. Верче, като пишеш си сверявай часовника първо! Все пак говорим за Благо Джизъса!!!