Звездният ни рожденик 3 в 1: Роналдо, Неймар и Тевес

Трима от най-големите нападатели в света празнуват в един ден
Обновена: 5 фев 2016 08:01 | 5 фев 2016 07:08, Красимир Ангелов
7

Снимка: Reuters

На днешния 5 февруари рожден ден празнуват трима от най-популярните нападатели в съвременния футбол – Кристиано Роналдо, Неймар и Карлос Тевес. Тримата имат общо близо 800 гола досега в своите отбори – национални и клубни.

Кристиано Роналдо е роден през 1985 година на остров Мадейра, Португалия. В своята кариера е играл за 3 отбора – Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Кристиано е носител на Златната топка за 2008, 2013 и 2014 г. и Златната обувка за 2008, 2011, 2014 и 2015 година.

През септември 2015 година нападателят вкара своя гол № 500 във всички свои официални мачове на клубно и национално ниво. През същата година бе обявен и за най-добрия португалски футболист за всички времена от футболната федерация на Португалия по случай нейната 100-годишнина, като изпревари дори легендата Еузебио. До момента Роналдо има 123 мача и 55 гола за националния отбор на своята страна.

Роден е в семейството на готвачка и градинар. Баща му има симпатии към американския президент Роналд Рейгън и затова второто име на малкия Кристиано става Роналдо. Всъщност пълното му име е Кристиано Роналдо дос Сантош Авейро. През 2015 година той става и голмайстор №1 в историята на Реал Мадрид за всички времена. Зад него остават легенди като Раул, Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш и Уго Санчес.

Младата звезда на Барселона Неймар е роден през 1992 година в Можи-дас-Крузис, Бразилия. Пълното му име е Неймар да Силва Сантош Жуниор. В своята кариера досега той е играл само за родния Сантос и Барселона.

Дебютира на националния отбор на своята страна още на 17 години и до днес има изиграни 69 мача и е вкарал 46 гола с екипа на „селесао“, въпреки че е само на 23. Така младият бразилец вече е на пето място сред най-големите голмайстори за националния отбор на своята страна. Пред него са само Пеле, Роналдо, Ромарио и Зико. Непосредствено зад него са такива имена като Бебето, Ривалдо, Жаирзиньо, Роналдиньо и Адемир.

Карлос Тевес е роден през 1984 година в Сиудадела, Аржентина. За националния отбор на своята страна има 76 мача и 13 гола. Тевес е ключова фигура за мъжкия национален отбор на Аржентина на летните олимпийски игри през 2004 г. Тогава той отбелязва 8 гола в 6 мача и става голмайстор на състезанието, а Аржентина печели златен медал. В своята кариера е играл за Бока Хуниорс, Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

Бъдещият нападател израства в скромен и беден квартал, като дели една стая с четиримата си братя. Има отличителни белези по врата и зад едното си ухо, които са от изгаряне с вряла вода, докато е бил още дете. Всъщност заради изгарянията си малкият Карлос е лежал в болница цели 2 месеца.

В свободното си време нападателят обожава да играе голф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и Батистута е ВОДОЛЕЙ
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роберто Баджо - най-добрият италиански футболист за всички времена също е водолей.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бербатов и той е водолей.Има и още доста страхотни футболисти от тази зодия.Има нещо......
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ако стааше само със зодия.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромарио и Стоичков също са от тяхната зодия ВОДОЛЕЙ. Има нещо наистина в тази зодия. Най-хубавата зодия за мен по принцип.