Диктатори в модата: Виктория Бекъм

Експевица, футболна съпруга и собственичка на модна империя
Обновена: 23 апр 2016 14:44 | 23 апр 2016 14:31, Криси Табачка
2
Диктатори в модата: Виктория Бекъм
Снимка: Reuters

Виктория Карълайн Адамс е родена на 17 април 1974 година в Англия. След като става световноизвестна поп певица през 90-те години, тя се утвърждава като една от най-фотографираните жени в света.

Таблоидите я преследват на всяка крачка не само заради самата нея, а и заради звездния ѝ съпруг – футболистът Дейвид Бекъм.

С годините Виктория развива своя потенциал и навлиза смело в модната индустрия. Към днешна дата, тя е горд притежател на нейна собствена марка, произвеждаща дрехи, парфюми и аксесоари.

Отгледана в заможно семейство, Виктория започва да учи балет на ранна детска възраст. Тя преследва интереса си към танците в театралния колеж по изкуствата Лейн в Съри, когато е едва на 17 години.

След три години там тя се мести в Лондон, за да опита късмета си като танцьорка.
Късметът ѝ се усмихва през 1993 година и тя взима участие в реклама, за която отговаря на всички изисквания – енергична, трудеща се млада жена.

От 400 жени, които се явяват на кастинг, Виктория е избрана за част от изцяло женска музикална поп група.

Ерата Spice Girls

Създадена от мениджъра Крис Хърбърт, групата, която по-късно става известна като Spice Girls, започва да репетира заедно. Окончателният състав се събира в средата на 1993 година и се състои от Мелани Браун, Мелани Чизхолм, Гери Халиуел, Ема Бънтън и Виктория. Групата иска повече творчески контрол и скоро се откъсва от Хъбърт. По-късно подписват с мениджъра Брайън Фулър и официално се сдобиват с договор с Virgin Records.
Всяка една от петте дами изгражда и развива своя индивидуалност и образ: Мелани Браун е известна като „Scary Spice“, Мелани Чизхолм е „Sporty Spice“, Гери Халиуел е „Ginger Spice“, Ема Бънтън е „Baby Spice“, а Виктория е „Posh Spice“. Групата издава дебютния си албум, „Spice“, през 1996 година и завладява челните места на американските класации с емблематичната песен „Wannabe“ година след това. Албумът е продаден в повече от 20 милиона копия из целия свят.

Посланието на поп формацията „женска сила“ привлича значителна аудитория, особено сред тийнейджърките. През 1997 година те представят втория си албум „Spiceworld“ и участват във филм със същото заглавие през 1998 година. За съжаление, групата не успява да повтори успеха на дебютния си албум.
След като групата се разпада, певиците се събират за серия концерти през 2007 и 2008 година. През 2012 година поп формацията се обединява, за да обяви създаването на мюзикъл за възходите и паденията на Spice Girls.
През август 2012 година Виктория Бекъм пее с другите участнички от групата за закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон.

Повече за модната империя на Виктория и за брака ѝ с Дейвид Бекъм четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари