Богдана Карадочева: Проблемът на държавата е в хората

Певицата гостува в първото издание на "Провокативно"
55
Богдана Карадочева: Проблемът на държавата е в хората
Снимка: Булфото, архив

Богдана Карадочева гостува на Милена Фучеджиева в пилотния епизод на новото й предаване "Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

"Проблемът на държавата е в хората. Всеки е държавата и всеки трябва да направи нещо“, заяви тя и допълни, че не сме дорасли за демокрация като общество.

"Това в момента не е демокрация. Това е анархия, безотговорност и опростачване", смята певицата.

Завистта беше водеща тема в "Провокативно" на 1 май. На въпроса дали е усещала завист в своята кариера Богдана Карадочева отговори, че е изпитвала, но никога на такова ниско ниво.

"Като чета жълта преса, се ужасявам - само небивалици и несъществуващи неща. Как е възможно да си измисляш и то само лоши неща, защо?", попита тя.
 
Певицата сподели, че не е виждала своето досие в Комисията по досиетата.

"Прошката е най-важното нещо - това е силата на вярата. Предпочитах да не прощавам, а да не знам", каза тя.

Според нея най-силният лек срещу негативното е вярата.

"Празниците обединяват семейството и нацията. Ние сме разединена нация. Вярата ми е помогнала. Аз винаги се опирам на Бог", добави още Карадочева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено!Тя е жив пример!Баща и е убит от комунистите, тя се подложи точно на комунист по време на соца.После стана първа демократка.Пълен отврат!Трай си, киfло, хората помнят.
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46, 47Да, всички тези имена са на някакви божества, а не на хора. Щом в определения момент е било възможно да стане това, значи хората са го позволили. Много повече пари се похарчиха в Афганистан и Ирак, ама не става демокрация. Защо ли? Важно е да сеучим от грешките си, да се образоваме, а не да повтаряме мантри.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хелмут Кол и Горбачов и едни 18 милиарда марки, не народа, разрешиха соца .
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един тук два дни набеждава за виновен народа?! Според него не Пол Под, а камбоджанците, не Сталин, а съветските народи, не Хитлер, а немците са виновни
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dp 44Никъде хората не са идеални. Но просто някъде са по-ефективни и знаят кое е добро и кое е зло. Ето защо в Германия живеят като германци, в САЩ като американци, и т.н. Съветската окупация само тук ли беше? Да сте чували за Литва и Естония, които дори бяха в пределите на СССР? Научете се да мислите с главите си, а не да повтаряте конспиративни теории.
30
2
 
4
 
! Отговори
dp преди 7 години
43-42, съветските агитатори си пеят все същата песен, знам. Дали си един от тях или са ти я втълпили и я повтаряш е без значение.Не извънземни разтуриха съветския контрол в ГДР а хората от ЗАПАДНА Германия, не се прави на недоразбрал.Празните приказки в другия ти пост за "ние" и "вие" са стандартно агит празнословие.Хората в БГ не са идеални, никъде не са, но и не сме ние криви, че от съветската окупация насам властта тук саботира развитието.Те държат пушките.
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dp 41Не бяха точно такива. И да, разконспирираха ги, но кои? Извънземни ли? Пак хората. А тук, хората, заащо не го направиха? А да, нас все някой ни мрази..
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dpНе, проблемът не сте "вие", а проблемът сме всички "ние". И докато не го проумеем, докато не стоплим, че хората навсякъде са най-важният, най-решаващият ресурс, все така ще бъдем на дъното на Европа. Хората с всичките им знания и умения и най-важното с техните характери и морал, създават материалната среда в която живеят. На нас все някий ни беше винове - я комунисти, я империалист, я руснаци, я турци, я американци. Така просто не става.
27
0
 
8
 
! Отговори
dp преди 7 години
30, примерът ти е смешен. В източната част на Германия имаше такива управници до рухването на съветския съюз; сега е невъзможно да са чак такива просто защото там разконспирираха цялата съветска агентура и ги прогониха от властта.У нас това не е ставало - и си държат властта, ако и да им се налага да не се афишират какви са и кои са.
26
0
 
13
 
! Отговори
dp преди 7 години
Това, че "проблемът сте вие" е стандартно клише блъскано от пропагандата вече близо 30 години. Това, че една приятна и известна певица го повтаря не прави твърдението по-вярно.Хората никога и никъде не са съвършени, затова и тая лъжа се продава толкова лесно.Реалността в БГ е, че властта е под чужд контрол (на съветката агентура) - и саботира развитието съвсем целенасочено просто за да запази този чужд контрол.За това хората не са криви, не те държат пушките.
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Партийните ръководства да не са от извънземни,; нали пак са от народа? Как е възможно да има толкова нискоинтелигентни хора?
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да. Гадните компютърни специалисти не искат да стават овчари. При положение, че всичко беше разбито и окрадено какви искаш да са хората. Кажи го на баш патрона като взема нови заеми за развитие на популацията на лилавата прогресивна младеж.
23
1
 
10
 
! Отговори
meri преди 7 години
нека да каже имаше ли бар,в който до не е пяла.та нали свекъра беше председател на БАТО.всички врати бяха широко отворени,а после най голямата демократка.
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО!!!РАЗБИРА СЕ, ЧЕ СА ХОРАТА!!!!МОРАЛЕН И МИСЛЕЩ ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА БУДАЛИСОВ НО ТОВА БЕШЕ ОСНОВНИЯ ИЗБОР НА НАРОДА СЛЕД КАТО РАЗСИПА НАПЪЛНО ФИНАНСОВО ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ДЪРЖАВАТА И ВЗЕ 4 МИЛИАРДА ТОГАВА НОВ ВЪНШЕН ДЪЛГ ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..." един, или друг начин "... Партийните ръководства определят кандидатите, не народа... Факт! А ти прехвърля вината на хората, народа колкото си искаш.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И т***лпата казва така - кофти мит'рял *** от милиционери и *** не мое се разминеш в държавата!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само си помислете тези същите управляващи начело на Германия, или Холандия. Или хора с подобни качества. Невъзможно, нали? Значи хората и само хората в едно бщество, по един или друг начин си излъчват управляващи. Дори и да не го разбират, което е още по-показателно за интелектуалното равнище на този народ.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е този батлак с женска глава отгоре?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24A тези, които ги "приемат" да не са от Марс. Нали пак са от този народ.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
към заглавието да се добави: , които са на власт.