Звездният ни рожденик: Григор Димитров на 25

Вижте най-интересното за най-добрия български тенисист
16 май 2016 07:11, Красимир Ангелов
23

Снимка: Reuters

На 16 май своя рожден ден празнува най-добрият роден тенисист – Григор Димитров. Роден през 1991 година в Хасково, Гришо започва своята професионална кариера през 2008 година.

На този етап в кариерата си той има 4 титли от ATP турнири. Най-високото му класиране в ранглистата е 8 място в света.

Ето най-интересното за най-добрия български тенисист:

Григор започва да тренира тенис на 5 години. Негов първи треньор е баща му.

През 2005 г. е обявен за най-добър тенисист в Европа за момчета до 14 години, след като печели европейската титла на сингъл в своята възрастова група.

Прези 2007 г. става Европейски шампион до 16 години в Москва, без загубен сет.

През 2008 година печели най-важният турнир в тениса – Уимбълдън, за юноши. Същата година триумфира и на US open за своята възраст.

В началото на своята кариера Гришо печели стипендия от фондацията на футболната звезда  Димитър Бербатов.

Има едно участие на олимпийски игри – в Лондон през 2012 година. Това лято в Рио трябва да е неговото второ участие.

През 2014 година достига полуфинал на Уимбълдън, което е най-сериозното му постижение в турнир от Големия шлем. Освен това той има и 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Григор Димитров има сериозен успех и сред жените. В момента той е заедно с певицата Никол Щерцингер, а преди това бе с руската топ тенисистка Мария Шарапова. Преди това пък жълти издания го свързваха и със Серина Уилямс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Младият Федерер станал стария Божинов.
15
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Явно Гришо докато я удря топката тя е една, а като отиде при противника става друга и после при Гришо пак става различна. Преди бяха ракетите, сега топките, а докато беше 8-ми защо ли и топките, и ракетите бяха ОК.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ми смешни, тези, които никога през живота си не са играли някакъв спорт професионално, особено спорт с топка, но дават мнения сякаш знаят всичко, без да се осъзнават колко са далеч от истината, вкл. и с изказвания от сорта на: "различните топки са за всички тенисисти и условията са еднакви за всички". Е, това не е вярно, но трябва да си играл, за да го знаеш.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен съвсем правилно Гришо не игра не турския турнир в София, но в крайна сметка всеки си има право на мнение. Който иска да мрази и плюе, винаги ще си намери повод.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
досега се правеше на много важен и недосегаем като не искаше да играе в България защото видете ли аз не съм от вашата плебеиска категория аз съм играч за вишето общество но ще доиде време а то наближава когато ще играе за България само за четери кебабчета и каса бира
11
3
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Ти си поредният неразбрал какво е да се играе с различни топки и дали това трябва да е част от правилата на тениса или не.
10
1
 
4
 
! Отговори
Вал преди 7 години
ЧРД, Григор! Здраве и много хъс!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооу, Квалификанта станал и пенЦионер......ХО-ХО-ХО!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УЖАС!Пак намерихте за какво да пишете за тоя.Очаква скоро поради липсата на участия в турнири но "крещяштата" ви нужда да го споменавате(човека си плЯща все пак) да отразите всяко негово "изпускане" в гащите.
7
2
 
4
 
! Отговори
до Истината преди 7 години
Въпросните топки са всички тенисисти, не само за Григор.
6
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Успех на единственият български тенисист от най-висока класа. Не знам по каква причина спря изкачването му в ранглистата и от 8-ми сега е 35-ти. Предполагам, че пак е свързано с травми, за които рядко научаваме. Колкото до топките - и злобните коментарии от оня ден. Явно никога не сте спортували професионално и не можете даже и да си представите за какво става дума. Все пак спорта трябва да е съревнование на способности в даден спорт, а не по бърза адаптация към уредите използвани в този спорт.
5
2
 
16
 
! Отговори
ГРИШО, преди 7 години
ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ!ДО КЪДЕТО И ДА СТИГНЕШ,НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ ОТ КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ!И НЕ ЗАБРАВЯЙ МАЙЧИНИЯ СИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!ЕЗИК СВЕЩЕН НА НАШИТЕ ДЕДИ!
4
2
 
16
 
! Отговори
А.В. преди 7 години
ЧРД на младия Федерер. Когато бие е българин, в останалото време-хасковлия. И да си намери някоя 21-годишна, която да му подхожда, че тази Никол, верно, че е хубавица, но има излъчване на зряла жена, докато малкия Федерер с тази хлапашка физиономия стои до нея като до майка си.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочета какво е постигнал като юноша, а сега на какво дередже е, настръхвам.
2
2
 
9
 
! Отговори
ф преди 7 години
Дано дядо Господ те дари с нови топки ,че тия не ставаха Гриша......
1
2
 
8
 
! Отговори
Балонче преди 7 години
Жив и здрав да си Гришо и се мести във фехтовката овреме, че боцкането с шпагата най го можеш.