"Маслинова клонка на мира" за холивудски звезди

Папата награди актьори, които се занимават с благотворителност
30 май 2016 18:27,
3
"Маслинова клонка на мира" за холивудски звезди
Снимка: bgonair.bg

Ватикана награди холивудските звезди, които се занимават с благотворителност. Папа Франциск посрещна в Рим актьорите Ричард Гиър, Джордж Клуни и Салма Хайек.

Актьорите получиха медалите "Маслинова клонка на мира" на събитие, организирано от фондацията Сколас окурентес (Scholas Ocurrentes), създадена по инициатива на папа Франциск. Фондацията се занимава с образоване на младежи.

Преди награждаването папата отговаряше на въпроси на млади хора. Светият отец трябваше да отговори дали има намерение да се откаже да бъде папа, имайки предвид колко много отговорности носи тази позиция.

"Никога не ми е минавало през главата да се откажа от тази отговорност. Не съм си представял и че ще ме изберат. Беше изненада за мен. От този момент нататък Господ ми даде вътрешен мир да бъда на този пост. Това е, което ме държи и ще продължа да следвам пътя Му", заяви папа Франциск.

Папа Франциск бе избран начело на Римокатолическата църква през 2013 г., след като предшественикът му - папа Бенедикт XVI, реши да се оттегли - безпрецедентно решение за последните почти 600 години.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да дадем! Двама дават от комплекси, двадесет след съвети на счетоводителя и остават само на още двеста хиляди да им се натрапи стокхолмски синдром.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суета!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папката, да не забрави, да награди и братята мъченици от музея в Дания