Домът на Джони Деп

В тази къща живеят екс половинката му Ванеса Паради и децата му
Обновена: 18 юни 2016 20:22 | 18 юни 2016 20:14, Екип на Tialoto.bg
1
Домът на Джони Деп
Снимка: curbed.com

Когато суперзвездата Джони Деп се раздели с дългогодишната си партньорка Ванеса Паради, пресата в САЩ не бе наясно как ще се развие същинската им раздяла. През юни 2012 г., когато те прекратиха връзката си, в печата вървяха обичайните спекулации покрай поредното звездно разлюбване.

Но нещата не бяха такива. Двамата останаха приятели, а както е видимо днес покрай бракоразводното дело с Амбър, Ванеса все още е с бившата си пиратска любов. Да не забравяме, че Джони има две деца от Паради.
Именно заради тях преди раздялата с Ванеса Деп купува къщата в Холивуд Хилс за 4,4 милиона долара. Разбира се, то бледнее пред имуществото на актьора – островът на Бахамите, луксозните му домове във Франция, да не забравяме и състоянието му от 400 милиона долара.

Тази покупка е нещото, което показва пред обществеността, че Джони Деп е отговорен баща, който се грижи за децата си въпреки разминаванията му с майка им. Но стига детайли, нека видим този дом.

Двуетажната средиземноморска сграда е строена през 1990 г. и разполага с 540 кв. м площ. В нея има 4 спални, 4 бани, няколко всекидневни, личен кабинет, заден двор с градина и басейн, а отпред чудесен гараж.
В общ план тази къща е символ на уют, спокойствие и класа. Нейният облик разчита на архитектурните разчупености, но не в абстрактен план. След заиграване с геометрията е постигнато приказно разположение с основна сграда и два малки корпуса.

В основната част са гаражът и фоайето. А под стряхата, подпряна с една-единствена колона вляво от гаража, откриваме входната врата. Тя е двойна, изработена от масив и по всяка вероятност е автентичният портал от 1990 г.

Влизайки във фоайето, попадаме в своеобразния рай от натуралистични контрасти: на пода отблясъци от полирани керамични плочки, подредени в мозайка, стълбата от дърво с метален парапет и най-важното: стените. Те са чисто бели, но по-внимателен поглед би открил неравностите им. Те придават на общата текстура разнообразие от цветове в бялата гама, родени от засенчвания и отблясъци. А какво да кажем за мебелите тук? Място за чантата и ключовете от рая предоставя тази чудна маса от масив, а върху нея декоративен полилей.

Нагоре по стълбите и сме в една от всекидневните. Тук се преплитат провинциалният стил, представен от откритите дървени греди по тавана, и барокът със своите изящно префърцунени мебели в златисто. Пространството диша през шестте арки върху единствените две изчистени от кич стени. Отсреща в горивната камера пращят запалени цепеници. Камината е изработена от полиран бял мрамор, като в горната си част предоставя пространство за семейни снимки и един голям портрет.

Странно, но интересно, е преплитането на социално различни стилове. Същото наблюдаваме и в трапезарията, където под селските греди тежко заседават шестте стола и масивната трапеза. Аристократизмът, който носят, е подкрепен с прекрасен полилей и маслена картина за фон.

Ах, кухнята. Тя е мечтата на всяка домакиня – едновременно удивително красива и функционална. Основната мебелировка е П-образна, като в центъра е разположено островче с пирамидален абсорбатор, под който откриваме четири газови котлона. Около тях има плот от мрамор. Любопитното тук са останалите плотове, които са изработени от малки плочици, подредени в приказна мозайка.

Спалните в този дом не са просто легло и гардероб – те са истински покои. Тази, в която почива Ванеса Паради, напомня с облика си северния стил – топла камина, мебели от дърво, а сънищата са сгушени под гредите на мечтателския дървен таван.

Личната ѝ баня е съчетание от класа и средиземноморски стил. В нея има вана-джакузи, която не е изработена от обичайните пластмасарии – тя е от масивни твърдини, облицовани с бели и сини плочки. На едната стена умивалник, а на другата тоалетка за грим.

А близо до мамината стая е тази на Лили-Роуз Деп, момиченцето на Джони Деп. Спалнята е предимно в бели тонове, на които отново контрастират изящни старинни мебели, сред които скрин и малко бюро.

По-голямото бюро е в кабинета, където духът на аристократизма е най-добре представен в работната обстановка. Самата мебел е същинско произведение на изкуството. Бюрото е направено от масивно дърво, резбовано в ъглите. Неговият плот съблюдава интарзия – вид приложно изкуство, изящна мозайка от дървени сегменти.

По-нататък, в стаята на Джак Деп, синът на Ванеса и Джони, наблюдаваме една по-изнежена обстановка от червеникави пердета и бял мокет. Обзавеждането отново се стреми към тежките благороднически форми от дърво. Но стига за интериора, нека видим какво има отвън.

Атмосферата е тухлена, зелена и подходяща за чашка кафе от джезве. Външната настилка е от малки глинени форми, подредени в паваж. От едната страна масичка, от другата басейн.

Цялото имение можете да разгледате в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари