Ерик Клептън продаде китара за… 45 000 долара

Парите ще помогнат на известен музикант и за борба с левкимията
24 юли 2016 13:10,
1
Ерик Клептън продаде китара за… 45 000 долара
Снимка: архив Reuters

Електрическа китара "Фендър Стратокастър", принадлежала на британския музикант Ерик Клептън, бе продадена за 45 000 долара на търг на аукционна къща "Херитидж окшънс" в Далас, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес.

Приходите от продажбата ще бъдат използвани, за да се платят медицинските разноски на известен музикант от Тексас, чиято съпруга наскоро почина от левкемия, информира БТА.

От тръжната къща поясниха, че покупката е извършена по телефона, но платената сума е повече от 2 пъти по-голяма от очакваната. Името на купувача не се съобщава.

Става въпрос за една от двете китари, на които Клептън свирил миналата година, по време на концерта си по случай 70-годишнината си в "Ройъл Албърт хол" в Лондон.

"Китарата е произведена през 2014 г. и изглежда като нова", увериха експерти от "Херитидж окшънс". Върху нея музикантът е оставил автографа си.

Парите от продажбата ще помогнат на Джони Никълъс да покрие медицинските разноски за лечението на съпругата му и ще се използват за изследвания върху левкемията.

Никълъс е член на отличената с награда "Грами" група "Аслийп ат дъ уийл".

На търга бяха изложени над 120 китари, други музикални инструменти, както и свързани с музиката лотове. Общите приходи от търга възлизат на около 380 000 долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
фен преди 7 години
КЛЕПТЪН , Е ВЕЛИК.........