Луксозното имение на Доналд Тръмп

Дали ще го замени с Белия дом
19 авг 2016 22:25, Екип на Tialoto.bg
4
Луксозното имение на Доналд Тръмп
Снимка: curbed.com

От близо два месеца на пазара за недвижимо имущество в САЩ можете да откриете любопитен имот – първото имение на кандидата за президентски пост от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Огромната къща разполага с 1860 кв. м. жилищна площ, разпределени в 10 спални, 12 бани, множество всекидневни, кралско фоайе, бална зала, кухня и трапезария, медийна стая, личен кабинет, кино салон, закрит плувен басейн, зимна градина.

В задния двор има открит басейн, тенис корт, игрище за голф и кей за лодки. Върху имота са издигнати две постройки, които са свързани по между си, образувайки Г-образно имение, което в някои части достига три етажа.
Доналд Тръмп купува въпросното си първо имение през 1989 г. По това време бизнес империята му се разраства, строи се и неговият известен небостъргач - Trump Tower. Доналд плаща 4 милиона долара за нотариалния акт на това удивително жилище в Гринуич, Кънектикът.

Основната функция на имението била то да помещава делови срещи, празненства и почивки на семейство Тръмп. Доналд и втората му съпруга Ивана сигурно са имали много щастливи моменти тук, заедно с трите си деца.

Но по неизяснени обстоятелства този имот предстои да стане чуждо притежание. Обявената продажна цена е 45 милиона долара. Впрочем преди година бе направен неуспешен опит за продажбата му. Тогавашната стойност на имота в Гринуич възлизаше на 54 милиона долара. Явно сумата се е видяла много голяма за купувачите.

Изключителното имение попада в стиловата гама на неокласицизма и урбанизма, характерен за американските държавни учреждения и сгради на властта. Неговите елементи са вдъхновени от европейския равномерен урбанизъм, който е пренесен в САЩ от майстора арх. Пиер Ленфанд и други членове на масонските ложи.

Очакват ви тежките каменни облицовки с аристократичен отенък, разкошните полилеи от кристал и непоправимата симетрия. Класата и кичът са основните мотиви в първото имение на Доналд Тръмп.

Вижте имението на Доналд Тръмп в галерията на Tiaoto.bg

Автор: Александър Градиранов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами добро е- не е лошо. Сега покажете и тайната лаборатория на Хитлари Клинчън.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива имения се проектират от елитни архитекти, а обзавеждането е дело на високо платени, водещи дизайнери. Те едва ли ще създадат кич.Има новобогаташи, които сами настояват за различни особености на архитектурата и обзавеждането на домовете им - там може и да има кич. Но не личи Тръмп да е сред тях.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Класата и кичът"?Кое пък толкова е кич?Всяко нещо си е на мястотоТо един журналист като рече, че ще прави пропаганда няма спиранеМоже и да е друго- устойчив чалга- вкус на автора на статията
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава къщичка!С интерес разгледах всички фотоси.