Жени Калканджиева се молела Господ да прибере майка й

Не успяла да се сбогува с нея, защото била в болница
Обновена: 8 окт 2016 07:55 | 7 окт 2016 20:25, Теодора Драгоева
31
Жени Калканджиева се молела Господ да прибере майка й
Снимка: личен архив

Жени Калканджиева с тъга и болка разказа за последните дни на майка си, която почина на 22 септември. Приживе тя страдала от темпорален артрит и заради болестта си ослепяла. В последните три месеца обаче жената се влошила.

"Стана абсолютен инвалид, защото не можеше и да ходи. Кракът й беше колкото моята китка, а три-четири дни преди да почине, започна сериозно да се обезводнява. Преминах през всички кръгове на ада на нашето здравеопазване, за да мога да ѝ помогна по някакъв начин. Нейната лична лекарка абдикира с думите, че работното ѝ време е приключило. Обадих се на Спешна помощ, а те ми обясниха, че не могат да вземат дехидратиран човек", разказва Жени пред сп. Love style.

"След около два часа звъннах отново и ги излъгах, че е с инсулт и те изпратиха екип. Когато я закараха в болницата, казаха, че тя не е за там и искаха да я върнат. Не обвинявам докторите за смъртта ѝ. Не ме е яд, че си е отишла, защото рано или късно всички натам отиваме. Дори се помолих на Господ да я прибере. През последните три месеца много се мъчеше, всичко я болеше и на мен ми се късаше сърцето, като я гледах. Разочарована съм от липсата на човешко отношение и ми е обидно това отношение към човек, който цял живот си е плащал здравните осигуровки, а накрая трябва да звъниш и да се молиш по такъв унизителен начин", допълни шефката на "Визаж".

Тя не успяла да се сбогува с майка си, защото вкарвайки я в болница, не очаквала да почине, а мислела, че ще я стабилизират.

Жени дори планирала да направят операция на очите на майка ѝ пет дни преди тя да си отиде от този свят.

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Жени Калканджиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Тъжна история в една тъжна реалност.Моите съболезнования г-жо Калканджиева. Човечност не ни достига, сънародници.
23
3
 
5
 
! Отговори
шлюха преди 7 години
Тази си избрала снимка от преди 20 години.Това предизборна кампания ли е или какво. Вероятно в БГ се подготвя как се казваше на правителството и тъмните сили са се активизирали.
22
1
 
10
 
! Отговори
LOLO преди 7 години
A MOIATA priatelka (ima i saprug )gleda maika si 7 GODINI NA LEGLO V GARSONIERA .Maika i s Altzaimir , i vs. pod neia v Dobric sashto.Tvoito foto istiposano na statiata,i se molish maika ti da umre ....Kolko godini leja bolna maika ti..... Ot DRUGA STRANA ti pisha ela tuk vs. e bezplatno , obace tova ne e BG.
21
1
 
7
 
! Отговори
LOLO преди 7 години
ti,ti,ti KATO ZASILI MAIKA SI V BOLNITSATA ,KADE OTIDE POSLE...be jena .AZ SPIAH NA PRUJINATA bez posleli V DOBRIC -BEZ TOALET. HARTIA ,BEZ HAVLIA ,BEZ HRANA.Pridrujavah brat si .S drugiat mi brat biah za 8 dena v bolnisa ,za operatsia .S razreshenie na dotsenta. Drugiat dotsent doide i me izgoni -razreshenieto mi ne bilo pismeno.....Az se protiviah ,toi izvika bodigarda koito mi kaza ako ti iazvartia edin ste izlezete s brat si .Brat mi podpisa ,i s kontsite VAN.Az ne jiveia v Bg -no uspivah.
20
6
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Лешоядите помагат по техния си начин,първо те оглозгат после си умираш в адски мъки.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Моя позната има същия проблем като Жени - все едно чета нейната история. Не може да се оставят хората да умират като скотове вкъщи и близките им да са принудени да гледат тази агония с дни и нищо да не могат да направят. Те не са професионалисти, които поне да облекчат болкоите им. Това е скотщина, няма нищо хуманно. Живеем в 21 век. Никой не иска да съживява тези хора, а просто да облекчи края им и това могат само образовани за целта хора.
18
0
 
19
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Аз ще си сложа името , Но първо ще ми върнете всичките пари на мен и моето семейство плащани десетилетия осигуровки за вашите "услуги" и ще се лекувам в чужбина.Проблем има и то сериозен ,и вместо да се замислите вие заплашвате !
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До абсурдистанНе можете да говорите и да слагате всички под тези категорий. Моля напишете си името и никога по никакъв повод не ходете в болница, поликлиника и на прегледи, защото "Гадове и мършояди долни" не могат и не трябва да ви помагат при никакви обстоятелства.
16
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жени, ще ме извиняваш, ама ти закарваш жив труп на лекарите и очакваш чудо. Даже не очакваш чудо, ами лекари дето да го оплачат и погребат пред публика. Дори да се опитат да направят нещо, ти като публична личност ще го извъртиш така, че да изглеждат като безхаберници и ще го пуснеш по медиите в този формат. Ти си като горещ картоф, който никой не иска да хване, Да не ти обяснявам и че има разпореждания по болниците да се дава приоритет на спасяемите случаи, представи си. Не е това начинът.
15
9
 
10
 
! Отговори
самопризнания преди 7 години
Тази просто се е шашнала и на докторката и е дотегнало.Като е закарала майка си в бърза помощ, майка и починала.Остава факта че е искала да я прехвърли на някой друг и не е била до майка си когато е починала.
14
0
 
32
 
! Отговори
до край преди 7 години
Ако не знаеш не пиши глупости ! Кой иска да "трапоса близкия си" ? просто в къщи нямахме кислородна апаратура ,а на Човек му се диша до последно !!! В къщи няма кой да бие инжекции с морфин ! А близките се побъркват от безпомощност.А, в нормалните държави има хосписи -там слагат обезболяващи и кислород- така Човек си отива без болки и унижения от този свят.
13
9
 
10
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
Като чуя за тази... бивша красавица, миска, се сещам винаги за 8-ят смъртен грях спред Библията!"Суетата (на гръцки: κενοδοξία); (на латински: vanitas) се определя като прекомерна вяра в собствените възможности и привлекателността на други хора. Означава се и като тщеславие, нарцисизъм, болезнена гордост търсеща на всяка цена похвалата или най-точноласкателството и се отнася до характеристиките високомерна надменност, арогантност, външен блясък, целящ да създаде непременно у околните почит.."
12
15
 
20
 
! Отговори
край преди 7 години
До 2 дето за него Родината ни била ад. Кой мислиш гледа умиращият ти близък в райската Чужбина. Докторите -друг път. Всички наши емигранти като си дойдат в България тръгват по зъболекари и доктори защото там и много скъпо и даже защото в България има по-добри доктори. Деца млади кой ви убеди че Родината ни е ад.
11
3
 
27
 
! Отговори
потресн преди 7 години
В таз държава ако може да се нарече държава доктори мед.сестри всички те станаха търговци на човешките нещастия
10
28
 
6
 
! Отговори
край преди 7 години
Хората умират. Преди това почти винаги грохват и се разпадат и ги боли и страдат. Това не може да го предотврати никой доктор и никое здравеопазване. В последните им дни близките винаги искат да трапосат безнадежно болния на докторите - излишно. Докторите могат да дадат само обезболяващи всичко друго си е дълг на близките. Борбата е да се запази достойнството и по възможност да няма болка. Благодаря на всички БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ СЕСТРИ И САНИТАРИ.
9
1
 
31
 
! Отговори
жалко преди 7 години
така е Жени, разбираме мъката и на много от нас се е случвало това с бг. здравеопазването. Съболезнования Жени!
8
4
 
21
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
"Демокрррррация!Демокрррррррация!Кой не скача е черррррррвен!"И докато скачахме и нарувахме като ***,Хвърковата Хайдуккостова чета окраде, продаде и унищожи всичко,дори мечтите ни,защото били комунистическонаследство.Така ни се пада!А българоубийците ги лекуват на Запад,с откраднатите наши парички.
7
2
 
41
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Ами така е, като се нароиха хиляди болници, които само могат да лекуват настинка и нищо друго. Те черпят от общия ресурс и резултата е 0.В българия трябва да има 20 болници които могат да лекуват ВСИЧКО и никой да не връщат. В тези 20 болници трябва да се налива целия финансов и човешки ресурс.За да може хората да са спокойни, че каквото и да се случи с тях, максимум на 80-100км. има здравно заведение, което разползага със ВСИЧКО необходимо за спасяването на човешки живот!
6
0
 
21
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Бог да я прости жената.
5
1
 
45
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
Човек не може да умре достойно в тази "държава" , и с нашата Майка беше така- унижение,подигравки,търговийки ,но не и Човещина !В такъв момент разбирате,че българските "лекари" са гадове ,мършояди долни .