Звездният ни рожденик: Владимир Путин на 64

Ето най-интересното за президента на Русия
170

Снимка: Reuters

На 7 октомври своя 64-ти рожден ден празнува руският президент Владимир Путин. Роден през 1952 година в Ленинград (Санкт Петербург), СССР, той става временен президент на Русия на 31 декември 1999, като сменя Борис Елцин.

Няколко месеца по-късно той печели изборите на 7 май 2000 г., а през 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. той е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен за министър-председател на Русия.

През 2012 г. Путин отново печели президентските избори и от 7 май 2012 г. е за трети мандат президент на Русия.

Ето какво може би не знаете за руския президент:

Майка му е работничка във фабрика, а баща му – военен. Семейството има две деца преди Владимир, които умират още като малки.

Дядо му Спиридон Иванович е бил главен готвач, който дори за известно време е бил личния готвач на Ленин.

Завършва право в Ленинградския държавен университет през 1975 г., след което постъпва на работа в Комитета за държавна сигурност (КГБ).

Той е заместник-кмет на Санкт Петербург в периода от 1994 до 1996 г.

През 1983 година се жени за съпругата си Людмила, с която са заедно до 2014 година. Двамата имат 2 деца – Катерина и Мария.

Майстор на спортовете самбо и джудо. Има и черен колан по карате.

Обожава кучетата и има няколко. Едно от тях – каракачанска овчарка, му е подарък от българския премиер Бойко Борисов.

Освен руски, Путин говори още отлично немски и френски.

Путин ходи рядко на футболни мачове, но признава, че е фен на Зенит от родния му град Санкт Петербург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав и да си изпълни всички цели които си е поставил!
67
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам му съдбата на Караджич. Караджич се кри от трибунала в Хага около 10 години. Беше си пуснал брада и се представяше за лечител. Путин може да се крие и повече. Достатъчно е да си махне ботокса и ще стане направо неузнаваем. Е, ще прилича малко на стар, сбръчкан китаец но може с добър късмет да избегне правосъдието дълги години. Докато приятелите му не го притиснат за парите......
66
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В света трябва да има баланс! Много са ми симпатични Щатите, но без достойна равностойна опозиция, натвориха такива глупости в световната политика, че ни напълниха с джихадисти.Затова, да е жив и здрав Владимир Владимирович!
65
2
 
34
 
! Отговори
Да е жив и здрав! преди 7 години
Да е жив и здрав Владимир Владимирович, да балансира световната политика, че заради този дисбаланс сега Европа се пълни с джихадисти и следват криза след криза!
64
2
 
38
 
! Отговори
proroka Oleg преди 7 години
ЧРД, дано да смаже рептилите сороссоидни. Ура
63
5
 
52
 
! Отговори
681 преди 7 години
Честит рожден ден на най-успешния лидер в света!Жив и здрав да е още дълги години,защото опитите за унищожение на света ще продължат.Помнете ,че този е ЧОВЕКЪТ КОЙТО ПРЕДОТВРАТИ засега третата световна война.
62
6
 
49
 
! Отговори
Canadian преди 7 години
Да сте жив и здрав господин Президент! Вие сте моя президент и велик лидер! Като Канадец и наполовин булгаристанец ме е срам от подлогата която са я назначили ФАЩ за управител
61
1
 
47
 
! Отговори
2121 преди 7 години
А днес ракетите ,,Калибър,, накъде ще летят?
60
3
 
54
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Петков 68Господине преди Майдана Путин беше КУПИЛ Украйна над 15 милиарда $ оборот за каквото се сетите от консерви до Космически ракети - СЕГА оботрот 0$ разпродадена фалирала икономика на западни "Инвеститори" и враждебно правителство - и Путин е започнал Агресия? За ваше сведение СССР/РФ са в Сирия още от 1960 година ПРЕДИ ПУТИН ДА СЕ РОДИ. Джихадиските революции съсипаха и тази страна.КОЙ предизвика касапниците в Сирия и Украйна - САЩ и техните съюзници СА, ОАЕ, Катар и прочие
59
8
 
65
 
! Отговори
Достоен човек. преди 7 години
Бъди жив и здрав, ВОВА! Мачкай рептилите и останалата ***, дето си мисли, че може да се разпорежда със съдбите на 7 милиарда души! Глобалната световна конспирация не може да си намери място от яд, че получи смъртоносен удар точно в момента, в който се виждаше победител. Древната мечта за унищожението на Русия почти им се беше осъществила. Но тогава дойде ТИ и за 16 години ВЪЗКРЕСИ РУСИЯ от пепелищата! Конспирацията е смъртоносно ранена, затова хапе най-жестоко - защото гибелта ѝ е сигурна!
58
10
 
65
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Честит рожден ден на единствения истински държавник в света !
57
29
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече недочува...време е за мавзолея !
56
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
честит рожден ден другарю путин.най- добрият човек и лидер на света.да живее русия ,и да смаже западните престъпници
55
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма пари! Перюд.
54
34
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав и скоро да отърве Русия от себе си !
53
32
 
43
 
! Отговори
Петков преди 7 години
Естествено че му знаем името - казва се владимир путин, сатрап на русия.Убийството на Немцов е по негова заповед.Агресията срещу Украйна и избиването на 10000 човека също е по негова заповед.Агресията в Сирия и избиването на десетки хиляди мирни граждани сирийци посредством варварски бомбардировки също е негово дело.Добре ,че съществуват САЩ, защото този военопрестъпник моментално би нападнал мирна и просперираща Европа.
52
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав и да завърши успешно всички задчи които си е поставил!
51
34
 
47
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Трета световна война? Между кой и кой? Между Русия и останалия свят? Ще продължи три дни и Русия ще я събират с лопатата.
50
32
 
41
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
Този ако продължи да управлява има 2 варианта - или ще има 3-та Световна война, или ще вкара Русия в още по-дълбока криза. За момента опциите са 50/50 с това дрънкане на желязо от страна на Кремъл.
49
10
 
68
 
! Отговори
иван преди 7 години
жив и здрав!Да устоиш на натиска, най-вече от сащ, и дано успееш в мисията за спасяване на мира в момента.Християнството( и не само) и всички нормално мислещи хора искат да спрат войните в изтока,предизвикани от фащ и неговите подръжници.Европа също ще те подкрепи.Късмет и успех!