5 очаквания, с които не трябва да се товарите

Особено ако искате да постигнете напредък в живота
19 окт 2016 22:17, Теодора Драгоева
4
5 очаквания, с които не трябва да се товарите
Снимка: outnow.ch

Всички ние се придържаме към убеждението, че трябва да постигнем нещо голямо в живота. И честно казано, трябва да се опитаме. Животът ни ще бъде безполезен, ако се мотаем наоколо без да правим нищо.

Но понякога, в опита си да стигнем далеч, ние си поставяме твърде високи очаквания и когато не успеем да прехвърлим собствената си летва, търпим сериозни разочарования.

Повечето от тези очаквания са като окови, които сами си слагаме. Въображението може да е опасно нещо. Когато започнем да си представяме, че сме такива, ние спираме собствения си растеж.

Ето и пет очаквания, които не трябва да имате към себе си, ако искате да постигнете напредък в живота:

1. Спрете да очаквате от себе си да сте перфектни

Не можете да имате едновременно голяма къща, идеален брак, успешна кариера, супер образование, перфектна визия, да сте възхитителна готвачка, грижовна майка, съпруга, приятелка, дъщеря и домакиня и т. н. Човек живее за да се усъвършенства и да се подобрява в областите, в които не е перфектен и над които има контрол. Има неща, които не могат да се променят. Натискът да бъдете перфектни, ще унищожи самочувствието ви и ще ви направи нещастни.

2. Спрете да очаквате от себе си да покорите света

Без значение колко успех ще постигнете, никога няма да станете крал или кралица. Бионсе може да е кралица, но си има свое собствено поприще – музиката, което е нейното царство. Затова се съобразявайте с живота, който живеете, а не си мечтайте за чужд живот. Работете над самия себе си и развивайте своя собствен микросвят.

3. Спрете да очаквате другите да се държат брилянтно с вас

Ние всички очакваме нашите приятели, семейство, близки и колеги да реагират спрямо нас по определен начин. Искаме хората да се отнасят към нас винаги перфектно, искрено и загрижено. Но нека бъдем честни: хората невинаги се държат адекватно, разумно, мило и като цяло добре. Вие не можете да контролирате чуждото поведение.

Още по темата четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
И най-вече: спрете да се надявате на кекс с половинката си - така или иначе няма да ви огрее, насочете енергията си в дясната ръка или друга по-перспективна посока!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То вярно голям труд е кипял по тази публикация...
2
0
 
5
 
! Отговори
dp преди 7 години
1, тая на снимката е Ан Хатауей бе :-) ( anne hathaway ).
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брилянтно не,но поне човешки .... Между другото тая на снимката е супер сладка.