"Сляпата Вайша" с 25 награди, но не стрували колкото номинацията за "Оскар"

Тео Ушев не е писал благодарствени речи, защото е много суеверен
38
"Сляпата Вайша" с 25 награди, но не стрували колкото номинацията за "Оскар"
Снимка: Bloomberg

"Моят филм има 25 награди от по-големи фестивали, но се оказа, че всички те не струват колкото номинацията за Оскар”, каза номинираният българин Теодор Ушев пред bTV.

Той се бори за статуутка с филма "Сляпата Вайша".

"Приключението Оскар е едно шоу, това е една провинциална награда, местна, която е излъчвана международно. Тя е най-медиатизираната награда в света. Знаят как се прави бизнес, продават я успешно и хората се вълнуват”, казва Ушев.

Според него явно хората, които стоят зад Оскар знаят как се прави бизнес, но пък шумът му идва в повече.

"Когато човек е под светлината на прожекторите и има успех, много хора се обаждат. Когато е неуспешен изведнъж остава сам, това го знаех – винаги е така и това е нормално. Аз си мисля, че все пак съм подготвен за това, не съм на 20 години”,  разказва Ушев.

Дори и да не спечели статуетката, аниматорът смята, че ще има поне няколко години свобода.

"Продуцентите ми ще ме оставят да правя каквито филми си искам”, казва той.

Ушев е решил да не пише предварително благодарствени речи, защото е много суеверен.

"Оскарите са мода, бизнес, но и моментното хрумване на членовете на Филмовата Академия”, каза Георги Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, самият аниматор в интевюта ми изглеждаше много земен човек. Каза, че Канада, се отъждествила с филма, му което го радва, а още повече го зарадвало, че и България се отъждествява с филма. надява сена успех, защото това ще му даде 4-5 години в които може да твори всякакив глупости, и няма да е под напрежение.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 процента от времето се заяждаха актьорите с ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ. Казана бе най-голяма глупост, че САЩ бил основан от Имигранти, ами не - истинските основатели на САЩ са САЩ са индианците, мноог преди Колумб да дойде.хора, които не присъстваха даже и в страната бяха награждавани. това бе един празник на чуждестранните актьори - едно 70 процента от тях даже не съм ги и чувал, а гледал много филми. Смятатайте колко са известни. Виола Дейвис изпадна в някакви сълзливи иявления.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много слаби оскари! наградите се раздаваха снощи по политически признак, не остана имигрант без награда. Всякакви - черни, индийци, анти-тръмп - взеах награди, като много добри изпълнения остнаха подценени. Никол Кидман в "Лъв", Джеф Бриджис за поддържаща роля, а за грим имаше къде по-смели решения. Не можах да разбера и с какво впечатли Мерил СТрийп, че пак да я номинират? половината от наградите й са дадени между другото, само защото е Мерил СТрийп, а начина й на обличане е потресващ.
26
2
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Всички сме анонимни, но ти си дребнав и завистлив. Понеже долу е коментирано едно манипулативно мнение кой бил канадец, кой немец, което е тотална глупост. Но теб това не те възмущава. Теб те възмущава, че някой е постигнал нещо, а ти не. И след като ти не можеш, се надяваш и другите да не могат. Така си спокоен. Типично състояние, познато в психологията.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрънканици, дрънканици, дрънканици и накрая българи взеха оскар за технологии, а тази мацаница си остана с номинациите. Ама пък колко се изписа за нея....
24
0
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Доста прекалихте с тези оскари...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста *** филм.
22
1
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Успех Тео,Дори и да не спечелиш статуетката!Ако си имаш личния успех друго не ти е нужно.Живей си живота, твори и майнатаим на медалите. Не медалите, а това което ще остане направено от теб е важно.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее, доживяхме анонимник да нарича другите анонимници завистливи и дребни...Не завиждам, нямам допирни точки, нека всеки прецени какво му харесва и какво не.Тук не става въпрос за постижението на човека - постарал се, направил го, представил се, номиниран. Нека да го наградят, ще ми е приятно даже!Но на мен не ми харесвафилмчето. Това не значи, че съм завистлив или с лош вкус.За сведение, аз не харесвам книгите на автора на разказа.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е казвал, че не ска да бъде свързван с България. Макар че не бих се изненадал да си го мисли, тук е пълно с такива, които се опитват да сринат със земята всеки успял. Да омаловажат успеха му. А ако не успеят, да го изкарат непатриот и някаква друга подобна щуротия. Ние като сме смотани, нека и другите да са като нас, та да сме спокойни. Робска психика, тъжно.
19
2
 
4
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
"Тео Ушев бил канадец. Понеже е ходил в Канада ли?"Не, той самия казва, че е канадец и не иска да бъде свързван с България.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викаме българи юнаци, развяваме знамена, татуираме си Левски, а когато се появи успял българин, го сриваме в земята и омаловажаваме успеха му. Надеждата ми е, че пишещите из форума не са представителна извадка на нацията, макар че и тук има качествени хора.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин е единствено оня там с музиката, с някакво смешно име беше.Тео Ушев е канадец, а Гeорги Господинов е немец. И това го знае цял свят, без БГ естествено........................................Завистливи, малки, анонимни хорица. Тео Ушев бил канадец. Понеже е ходил в Канада ли? А Георги Господинов немец? Че той животът му мина тук, имаше куража да се бори у нас да успее. Роден в Ямбол при това и възпитаващ тук децата си. Как да имаме успели хора с такива като вас, коментатори.
16
3
 
4
 
! Отговори
Macbeth преди 7 години
Слава подобни люде!
15
7
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
Филмчето си заслужава Оскара!Е,нормално е,като чета коментарите по-долу,повечето българи с промити от чалгата мозъци да не могат да схванат за какво става въпрос.
14
5
 
18
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Не знам защо ни занимавате с този господин...Той съвсем откровено си казва, че не иска името му да се свързва с България, в което няма нищо лошо де...
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безспорно самата анимация е приятна, но да ме прощавате, сто пъти ми беше обяснено по всевъзможни телевизии колко новаторски и оригинален бил филма. А то си е просто интерпретация на поговорката че който все гледа в миналото или бъдещето пропуска реалността. Стара колкото света. Отделно, повтаря се историята с великия опаковчик Кристо, дето не ще и да чуе че е българин а тука БНТ и сие се скъсаха да го нецеславят. Този филм мили мои, е КАНАДСКИ. И в IMDB и в Wikipedia, пише - origin, Canada.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин е единствено оня там с музиката, с някакво смешно име беше.Тео Ушев е канадец, а Гeорги Господинов е немец. И това го знае цял свят, без БГ естествено.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важен е боксофиса. Трансформърс никога не е печелил Оскар за най-добър филм, но всеки го гледа.
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак ми е чудно как анимация, която не е правена на компютър е номинирана.Една анимация трябва да се прави на компютър иначе нещата изглеждат зле.