Росица грабна наградата на публиката в MasterChef

Тази вечер ще стане ясен победителят в кулинарното шоу
30 май 2017 10:00, Александър Попов
27
Росица грабна наградата на публиката в MasterChef
Шеф Михалчев връчва наградата на публиката на Роси. Снимка: bTV

Росица грабна наградата на публиката в MasterChef преди днешния голям финал, който ще определи носителя на голямата награда от 100 000 лв. в шоуто.

Победителят от втория сезон - Севда Димитрова, откри свой ресторант в София, а на събитието присъства журито - Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, както и участници от трите сезона досега. Сред тях бяха Аврам Големечков, победителят от първото издание Симеон, Иван, който отпадна снощи на метри от финала, Тони Пипера и др.

Тримата финалисти - Божана Кацарова, Димитър Димитров и Росица Иванова, представиха свои ястия, които бяха оценени от гостите. Най-висок вот получи Росица, но и тримата готвачи бяха категорични, че част от наградата принадлежи на беспорния любимец на публиката - Куку. Той обаче не присъстваше, тъй като започна като главен готвач в Слънчев бряг.

С гурме специалите се представи и Севда, която даде старт на новия си ресторант.

Тази вечер ще стане ясен победителят в шоуто. По пътя към титлата MasterChef кулинарните гладиатори ще приготвят 4-степенно меню за взискателното жури – amuse buche (ордьоври), предястие, основно и десерт.

Още след първото предизвикателство - приготвянето на ювелирното "забавление за устата", което се сервира във всеки изискан ресторант, за да възбуди сетивата, един хоби-готвач ще напусне играта. Една от най-важните битки в живота им ще бъде белязана от чупене на стереотипи, изобретателност, сила и стремеж към перфектния вкус. Прецизните хапки, почерк на главния готвач, ще загатнат какво предстои до края на вечерта. Конкуренцията ще бъде жестока, а критичните моменти няма да липсват в приготвянето на капучино консуме с пяна от трюфел, биск от плодове със скарида, тартар от говеждо, карамбол от риба тон, патешко с мус от сирена и лют сладолед, чийзкейк от козе сирене, крем от авокадо и сьомга и сух таратор.

Двамата финалисти, борещи се за мечтите си, ще се впуснат в оспорван дуел с предястие, основно и десерт. Молекулярен таратор ще се изправи срещу морско дъно от стриди, миди Сен Жак и омар, за да докажат за пореден път, че кулинарията е безкрайно поле за въображението. 

Вечерята за 100 000 лева ще продължи с 90-минутен маратон за основно ястие. Изтънчени вкусове от и за сетивата ще разбият представите за възможностите на шкембето и дроб сърмата. 

При десертите също ще видим висш пилотаж. Шоколад срещу изомалт (натурален подсладител с два пъти по-малко калории от захарта) ще се гарнират с течен азот, сух лед, ягоди, кремове, рози и пуканки, магически трикове и помпа от апарат за кръвно налягане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Violet преди 6 години
Вие трябва да сте ненормални да допуснете толкова противен и самовлюбен човек да спечели! Единствено шума и беше много, нито умения имаше толкова, нито хъс. Завист към успехите на другите участници и сополи! Вече пореден сезон, журито проявява безхарактерност и от съжаление прави някого победител! Нямам думи!
21
8
 
10
 
! Отговори
345 преди 6 години
Божана е най -добрата. Браво на нея.
20
12
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Както винаги в България спечели най-нахалният и арогантен участник.Божана е противна, проста и истерична,опротивя ми от самото начало.Може да готви,но просто се е поровила повече в рецептите.Докато Митко бе истински креативен,той трябваше да е победител.Журито не изтъкна никакви аргументи защо избира простакесата.Жалко,бяха ми симпатични,но без ясни критерии за класирането оцапаха пейзажа.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече спокойно мога да повърна от избора за бъдещ победител хахахаха
18
3
 
6
 
! Отговори
монфортепили преди 6 години
Ех,народе,ех умници!!!Коректен и добър играч беше Куку,колкото и да не искат някои да го признаят.Предпочитам от последните трима Божана или пък Димитър.То не бяха чупки,стойки,кипрене от страна на Росица.Ужасно неприятно.Още ли вървят тези номера бе хора???Да,спокойна и подредена,но съм убедена,че това не е нейната същност.Добре играе на мъжка сцена-безспорно.Ех,народе давай губи се в нищото....!!!
17
2
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Децата ми са съученици със сина на Виктор Ангелов, от общо събиране знам, че ще го спечели Божана!
16
6
 
22
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Роси готви с голямо спокойствие и любов, има ред в работата й. Божана ми прилича на луда крава! Тя самата си признава, че лудостта , злобата и завистта й са безгранични! А Димитър е една мижитурка, злобно надменно същество. Той е един безкопромисен ***. Всички се борят за победата, имаше много човечни и възпитани между тях! Браво на Иван! Той все пак като любител готвач постигна високо ниво. За мен Роси трябва да е победител, заслужава го!
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си, че Божана завижда, много лошо гледаше снощи, когато Димитър пръв се качи на балкона. Според мен не заслужава да е първа, още повече, че при нея винаги е най-мръсно. Ще ме е гнус да опитам от нейните манджи. Всичко го прави бързо и с много нерви, а би трябвало ако знае какво прави, да работи уверено и без излишно суетене. Роси е по-добрата!
14
4
 
5
 
! Отговори
Gourmet преди 6 години
Не е вярно! Аз бях в публиката и го спечели Димитър! Ей Люта чушка не лъжи хората!
13
5
 
23
 
! Отговори
Пародия преди 6 години
Ми много жалко би било ако победител е Божата крава, за разлика от милото момиче което си личеше че с мн чувство приготвя всичко Роси и е възпитана и стилна,тази е точно обратното нагла и нахална.Не харесвам такива хора!Божана противна си миличка така не се печели винаги в живота с наглост и безочие,въпреки уменията ти,там да си знаеш че не всеки ще ти се възхищава!!! ;ддд
12
8
 
22
 
! Отговори
== преди 6 години
Това е истинска награда, когато са опитали и други ястията, а не само журито. А тази Божана, уж много уверена, можеща, а като застане пред журито и направи муцка аха да се разплаче, и минава. Снощи беше като побесняла. Грозна гледка.
11
8
 
11
 
! Отговори
Люта чушка едно преди 6 години
Аз бях в публиката на финала, печели го Божана.
10
2
 
18
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Обичам да готвя, но тия са в друго измерение, като техники и талант.Михалчев е перде и кърти с лафовете понякога
9
12
 
12
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
И тъкмо ще свърши това глупаво "шоу" и почва другата простотия "Черешката на тортата". Аман!
8
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми хареса че Митко и Росица не слязоха да уважат Иван.Това говори за лошо възпитание.Все пак това е конкурс и той беше много добър конкутент.Аз съм за Божана,защото се вижда от самото начало се вижда ,че има по добри постижения.Митко втори и Роси трета,но ми се искаше Куку да е на финал -страхотен човек
7
4
 
21
 
! Отговори
Ss преди 6 години
Финала е сниман преди месец и го печели божана
6
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божана е противна надменна и все имам чувството че е човек на журито и знае сценария предварително
5
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да е Роси ,че Божанка не ми харесва хич - нямат визия нейните гозби , тя е толкова нафукана та чак дразни , защо я бутат ?
4
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митето ако ми е пред очите ще го пребия, с някой стоманен тиган от онези старите от едно време.Супер злобно, подло човече и се прави на мъж, а същност е ***.За това така се заяжда с бай Иван каменоделеца.
3
9
 
48
 
! Отговори
Роси късмет преди 6 години
Тази Божана има ужасно поведение,арогантно и надменно! Роси е прекрасна и винаги успява да приготви чудесно ястие,а за тоя очилатия мисля че е най-добре да си прави интериорите и повече да не участва в съзтезанието на мастър шеф.