БАФТА отне членството на Харви Уейнстейн

Решението на британската организация влиза в сила незабавно
12 окт 2017 11:22, Петя Славова
6
БАФТА отне членството на Харви Уейнстейн
Снимка: Reuters

Британската академия за кино и телевизия БАФТА отне членството на Харви Уейнстейн заради обвиненията в сексуален тормоз и агресия, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Решението влиза в сила незабавно, пише БТА.

Организацията каза, че продуцентът е подкрепял благотворителната й дейност, но поведението му е "напълно неприемливо и несъвместимо със стойностите на БАФТА".

Членовете на Британската академия за кино и телевизия са около 7500. Освен че присъжда ежегодните награди за кино и телевизия, тя осигурява обучение и помощи за хора от тези професии.

Харви Уейнстейн беше уволнен и от учредената от него продуцентска компания. Той обаче отрича действията му да са били против волята на засегнатите жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се издигаха с негова помощ нямаше сексуален тормоз. Сега толкова години след случилото се, когато вече са известни, изведнъж се сетиха, че били обект на сексуален тормоз. Ами да го бяха обвинили когато се е случило, а не 100 години след това...
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богат евреин, който демонстрира агресия и сексуален тормоз? Нищо изненадващо няма в това. Оная мумия Хефнър да не би да беше по-различен? Единственото решение е Мадагаскар. Или Антарктида. Колкото по-далеч са евреите от нас, толкова по-добре.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази длъжност в този бранш бе или е най-важната,най-почитаната зависи как се постави с волята или против волята за да не пропадне филма и телепроекта до награда малинка-калинка по оценка от критика или да не стигне и до нея като политика.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пък британските знаменитости да мълчат, всеки ден гърми по една такава бомба там, и всичките са за издевателства над деца - групови и с рецидив!И между другото- името е Уайнщайн, ама отде да знаете като слушате само англо-езични, а не се замисляте и грам за произхода на името. Нещо като Франкенстейн, ама около.