Джоан К. Роулинг- най-високоплатената еврознаменитост

Писателката води класацията на Forbes
17 окт 2017 14:01, Петя Славова
6
Джоан К. Роулинг- най-високоплатената еврознаменитост
Снимка: архив, Reuters

Британската писателка Джоан К. Роулинг, която по-рано през годината беше обявена за най-печелившия автор в света, е начело в класация на сп. "Forbes" за най-високоплатени европейски знаменитости, пише в. " Daily Epress".

Създателката на книгите за приключенията на Хари Потър заема първото място с приходи от 95 милиона долара за изминалите 12 месеца. Съществена част от внушителната сума Роулинг е спечелила като съавтор на на хитовата сценична постановка "Хари Потър и прокълнатото дете", както и от тематичните атракциони "Вълшебният свят на Хари Потър" в студиата "Юнивърсъл" в Калифорния и Флорида.

Второ място сред най-високоплатените европейски знаменитости на 2017 г. заема футболната звезда от Португалия Кристиано Роналдо с 93 милиона долара. На трета позиция в класацията на сп. "Forbes" е британската група "Колдплей" с 88 милиона долара.

Миналогодишният първенец - британско-ирландската момчешка група "Уан дайрекшън", остава извън Топ 20 при новата подредба.

Четвъртото място е за Адел с 69 милиона долара, следвана от Роджър Федерер с 64 милиона долара. Шестата позиция си поделят Елтън Джон и Гордън Рамси с 60 милино долара, а Пол Макартни ги следва с 54 милиона долара.

В престижната десятка място намират и Рори Макилрой с 50 милиона долара, както и Калвин Харис с 48,5 милиона долара.

До номер 20 влизат имената на Люис Хамилтън, Саймън Кауъл, Тиесто, Себастиан Фетел, Новак Джокович, Ед Шийран, Фернандо Алонсо, Гарет Бейл, Конър Макгрегър и Златан Ибрахимович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Haдя Hиколoва преди 6 години
А Гришенцето къде го?
5
0
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
До 1Мноу си ***... какви учени и художници те гонят посред нощ? Пари се правят с чипс, оранжада, минерална вода, популярна музика литература и кино. Всеки сериозен автор и учен ще ти каже и докаже че има достатъчно пари докато си плува в мехура на собственото творчество и наука и не му дреме за стоте милиона на кухия Роналдо. За радост Роулинг доставя удоволствие на много деца.
4
0
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ами не е писала точно фантасмагории. Хари Потър е плагиатстван от Толкин предимно, но с много талант. А Толкин е християнски автор, който е заимствал идеи от много древни хроники. Имам предвид, че има немалко истина и точно тази истина прави книгата интересна. Истината не мога в два реда да кажа в какво се състои, но точно тя прави разликата между фантастичните филми, които са пълна боза и онези, които печелят милионите на авторите. Печалбите на Роулинг са предимно от продажби на книги и билети.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И глупости и фантасмагории да пишеш не е лесно. Та, жената си ги е заслужила, след като има толкова много хапльовци. Парите са на улицата, номера е да ги събереш.
2
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 1 - а защо да не го кажем по друг начин? Например, че хората изморени от напрегнатия си живот предпочитат малко забавление пред допълнителни литературни анализи, художнически напъни и тежки научни теории? Защо задължително търсиш опростяване и опростачаване? Ти като се върнеш скапан вкъщи какво правиш? Четеш някоя нова научна теория ли? Не е сериозно. Това не е присъда.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настоящатта класация е на практика присъда за нашата цивилизация. Кои са най-заплатените-писателка на приказки, ритнитопковци и др.спортисти, певци, чиито песни след 2г. няма да слуша никой. В нея няма нито един учен, поет,художник,артист и т.н.