Спомените на Весна: "Чайка" от Бай Тошо, 50 000 на стадиона...

Сръбската звезда би си взела къща в "Драгалевци"
24 ное 2017 12:15, Александър Попов
37
Спомените на Весна: "Чайка" от Бай Тошо, 50 000 на стадиона...
Снимка: Булфото, архив

Популярната югозвезда Весна Змиянац отрече слуховете, че се е задомила в София. Но пък призна, че при първа възможност би си взела имот в Полите на Витоша - в "Драгалевци".
 
"Чувствам България като втори дом. Обичам страната ви и българската публика. Това продължава вече над 30 години. Пяла съм пред 50 000 души на стадион "Васил Левски". Щастлива съм, че почти всяка година ви гостувам с голям концерт и феновете продължават да са ми верни", сподели тя пред bTV и допълни, че едно от любимите й неща у нас е да кръстосва магазините по "Витошка".

"Когато дойдох за първи у вас, беше през 87-а или 88-а, по магазините нямаше нищо. Тогава получих "Чайка" от Тодор Живков, имах червена кожена тапицерия в самолета, настанена бях в скъп хотел, 50 000 души дойдоха да ме видят на стадион "Васил Левски". Всичко беше много луксозно, но нямаше какво да си купя, защото магазините бяха празни. Беше страшно време за България. Затова тогава си купувах за спомен картини и скулптури", връща спомените си Весна.

По нейния път с музиката е тръгнала дъщеря й Николия.

"Крушата не пада по-далече от дървото. Както казват – каквато е майката, такава е и дъщерята. Николия завърши университета по мое настояване, получи диплома, дойде, подари ми я и каза: "Сега вече дойде и моето време да пея", споделя Змиянац.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Весна Змиянац
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е това изкопаемо по нощница?Плаши бе.Да си стои у Сърбия,нито ни е притрябала в България нито у село Драгалевци.Да си пее в бившите югорепублики или в Русия-нали са много гъсти.
35
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 22 От пенсионерчето да *** 22 Не казвай на никого че в Китай е комунизъм , че ще те приберат в лудницата.Само дето партията не се преименовала, иначе е капитализъм та дрънка.
34
14
 
18
 
! Отговори
Жеков преди 6 години
Социализма е най-страшното, което може да се случи на една страна! Ако нямахме 50 години социализъм, сега тук щеше да е като в западна европа!
33
12
 
9
 
! Отговори
Жеков преди 6 години
Какъв бай Тошо, какви заводи бе ?!!! Вие *** ли сте!?? Нали заради бай ти Тошо държавата беше толкова зле, чак сега започваме да се оправяме, но още сме много далече от запада!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И днес ни занимавате с бивша Югославия.Всеки ден Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия...Ще се сливаме ли, ще ни обединявате ли?
31
3
 
11
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Кога пък е идвала Весна Змиянац през 87-*** година? Някой помни ли изобщо да е имало такъв концерт? Тогавашната власт меко казано не гледаше с добро око на такъв тип музика, че и личен Мерцедес ще й осигурява...Много вероятно е да е било някъде 90-та - 91-ва година. Някъде по това време гостува и Лепа Брена, която изнесе грандиозен концерт на "Васил Левски", но за Весна нямам никакъв спомен да е идвала преди промените.
30
2
 
9
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Леле какви чукундури пишат тука...
29
5
 
4
 
! Отговори
Падение преди 6 години
Овртатително....
28
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 27 Ако сега беше социализъм още... с тези заводи и предприятия които бяха направени при Бай Тошо, щеше да получаваш не смешни 1000 лева а 2500 лева защото щяхме да имаме индустрия...производство, а твоите господари съсипаха всичко за да ни държат в мизерията! Смoтаняк!
27
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получавам в пъти повече от онова време ( на дочени дрехи , еднаквостна мизерия , режим на тока , мазни петна по витрините на кореком..)Наслаждавам се на плодовете на труда си...и строя бъдеще за семейството си.Уравниловката...и измамните успехи на одърпаната социалистическа република - отидоха на *** на историята - където им е мястото!Некадърниците, и неудачниците - никога няма да намерят строй , който да ги устройва!
26
21
 
18
 
! Отговори
Минало преди 6 години
Ще си плачем за зазките, жигулите и летните почивки, ама свърши. Сега - кеф ти черни петъци, кеф ти скъп ток, парно, палмови масла и т.н.
25
18
 
9
 
! Отговори
65 преди 6 години
Много ще ме извинява Весна,ама 86-87год.имаше всичко.Веро и тоал.хартия бяха кът ,но 85г.Там беше много добре.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 23 Точно, един мерцедес издържаше поне 400 хилки в километри преди да му направиш основен ремонт, а сега на по 300 и са аут. Защото трябва да има хляб и за производителите..колкото повече некачествени бройки, толкова по- голямо търсене след това като се раздрънкат.
23
9
 
25
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Магазините сега са пълни с некачествени стоки ,та затова и са пълни . Преди един мерцедес минаваше 1 000 000 км ,а сега и те се подведоха под "модата" кола 5-6 години и ...,дрехите на Зара,Теренова...са дрехи като от Нармаг , колбасите,хляба ,каймата ,кис мляко ..видимо по Тошово време щяха да ги бракуват ...да сега има тоалетна хартия за всички *** ...и банани се продава най-евтините и не вкусни . Телевизията е отварт ,а твзорите са добри ,но няма какво да се гледа по тях освен шоута за 80%
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20 Пенсионерче, нима не мислиш, че в Китай като е комунизъм сега имат дървени прозорци? Нима си мислиш, че като бяхме останали в соца нямаше да ни завладее модерния свят на запада със своите стоки и услуги? Тъпaнар!
21
2
 
15
 
! Отговори
гегата преди 6 години
и при дедо тошо и сега софиянци си беха най-добре. бооол пара
20
17
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Дядо Праз 3 Абе Дядо Праз , кото всичко е било толкова хубаво , защо си изхвърли дървените прозорци и врати , бялата и черната техника , защо си изолира жилището? Знаеше ли тогава какво е това климатик?Имаше ли тогава ученик с кола. Я виж сега какво чедо от коли е пред техникумите.През 70-те години в Студентски град имаше 7-8 коли , половината на чужди студенти. А сега?Ами претъпканите със стоки магазини?Ама какво да ти обеснявам? Не съди само по себеси ,а бъди честен и се огледай.
19
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е ,че през комунизма пак бяхме най-бедните,който е ходил в Сърбия, Гърция, Чехословакия, Унгария и др. ще го потвърди. По магазините имаше само стоки от първа необходимост, за телевизор и бяла техника се чакаше месеци и години за кола 10 години, дрехите бяха посредствени и най-странното как при 6 работещи реактора на АЕЦ Козлодуй имаше режим на тока.
18
13
 
12
 
! Отговори
Унесе се малко тя преди 6 години
Хм ,чак пък не е имало нищо в магазините през 87-88 г малко не ми се вярва ,виж 78-77 г нямаше ,но 86-88 бяха добри години .
17
8
 
30
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Изключетелна певица. Интересно защо Весна трябва да ни каже, че в магазините не е имало нищо.З9 г от живата ми е минал при соца и наистина в магазините нямаше нищо. В Югославия ,Чехословакия, Унгария ,ГДР имаше почти всичко.При нас беше най примитивния , пещерен социализъм Милиони похабени животи.