Горан Брегович със световен приз

Музикантът е сред "101 музиканти, които трябва да чуеш, преди да умреш"
18 яну 2018 15:45,
5
Горан Брегович със световен приз
Снимка: Личен архив

Горан Брегович бе отличен сред най-добрите музиканти в бестселъра на Ню Йорк Таймс "101 музиканти, които трябва да чуеш, преди да умреш".

Образът на балканската легенда дори заема централно място на корицата на суперуспешната графична книга, чийто автор е испанският илюстратор Рикардо Каволо. Брегович е сред малцината европейски артисти, отличени в атрактивното четиво.

Графичният роман е представен под формата на личен дневник, който следва историята на музиката чрез сто и един основни творци - от Бах до Ейми Уайнхаус, от "Нирвана" до Дафт Пънк. С над сто оригинални цветни илюстрации и ръкописен текст, списъци, бележки и лични анекдоти, неслучайно книгата се радва на огромен успех.

В момента Брегович е на турне в подкрепа на новия си албум, обединяващ културните различия в 11 композиции за класическа, клезмер и ориенталска цигулка. С музикалните традиции на християни, евреи и мюсюлмани "Три писма от Сараево" изпраща послание за мир и взаимно разбиране.

Като специален жест към родната публика, всеки закупил билет за концерта му в София, който е на 13 април от 20 часа в "Арена Армеец", ще получи в деня на събитието подарък - Three Letters Live CD с въздействащи лайв изпълнения.

Билетите за шоуто на музиканта са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат купени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online. VIP пакети за събитието - bileti365.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, полага му се,тои е музикант от класа ,аз мисля че доста късно го разбраха ,но нека се знае и че балканската и *** музика, не,са за подценяване.Да му се радва ме и нека има повече концерти и нови изяви.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бело Дугме-да! Ама ансамбъла за сватби и погребения,малко в повечко идват.Много се чалгаризира
2
3
 
3
 
! Отговори
Lola преди 6 години
Espectacular!Admiración Maestro
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз този музикант ще го пропусна.