Помните ли Баш Майстора? Открили актьора два дни след смъртта му

Дъщерята на Кирил Господинов разкрива още факти за баща си
Обновена: 20 апр 2018 15:01 | 20 апр 2018 14:50,
54
Помните ли Баш Майстора? Открили актьора два дни след смъртта му
Снимка: Love style

Навършват се 15 години от смъртта на актьора Кирил Господинов, станал известен с ролята на Баш Майстора. В едно много откровено интервю дъщеря му - актрисата Веселина Господинова, разкрива покъртителни подробности за последните дни от живота на актьора.

Той трудно свързваше двата края с мизерната си пенсия от 130 лева. Оказа се, че е открит мъртъв и то два дни, след като е издъхнал.      

"Много ми е тъжно да го кажа, но той беше намерен в дома си два дни след неговата смърт от наш братовчед съвсем случайно. Отиде си самотен – разкрива дъщерята Веселина Господинова пред списание Love style.

Имаше възможност да отиде при леля ми, при брат ми... При мен нямаше как, защото аз тогава бях само на 23-и. Но той отказа всякакви контакти с нас. Последният ни разговор стана след снимките на филма "Другият наш възможен живот".

В него татко изпълняваше ролята на баща на Ваня Цветкова. Тогава той ми каза: "Весче, никой не иска да ме чуе – нито леля ти, нито брат ти. Аз искам да бъда погребан в гроба на майка. Ти си най-малката, но трябва да знаеш това." Няколко месеца по-късно почина и разбира се, изпълнихме неговото желание."

Веселина е дете от втория брак на Кирил Господинов с Мирослава Кортенска. След развода обаче двамата й родители не общували по между си. Мирослава Кортенска дори не отишла на погребението на бившия си съпруг.

Кирил Господинов има и един син, появил се на бял свят, когато актьорът е изживял любовна история със 17-годишно момиче.
"Татко е имал мимолетна връзка със 17-годишна дама – разкрива Веселина Господинова. Тя е родила моя брат Николай и го оставила в дом за сираци в град Годеч.

Тогава баща ми за първи и единствен път в живота си използвал своята популярност. До този момент нито веднъж не е трупал дивиденти от известността си на актьор.

Ние не сме имали апартамент, кола, той винаги е живял под наем... Но е бил решен да намери детето си и е потърсил съдействие от съответните институции. Така успял да си вземе Николай и го отглеждал абсолютно сам.

За да се справи, едновременно учил във ВИТИЗ и ставал в 4 часа сутринта, за да ходи в студентския стол да чисти печки.

Изкараните пари е пращал на майка си – баба ми Елена, защото тя е гледала брат ми на село."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Всеки знай да лапа.. преди 5 години
....ама няма. "Баш майстора - фермер"
45
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Нашия "стар софиянец" явно е преди всичко "празноглав софиянец" след като като това, което му замества главата не е успяло да схване, че хуморът на Баш Майстора беше на 100% пародия.
44
1
 
14
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
Бунак - ти си *** нали?Купи си нови прашки - щото тея явно те стягат!
43
43
 
4
 
! Отговори
Джеръмая Пенънт!!! преди 5 години
Има и винаги ще има СПРАВЕДЛИВОСТ,бре!Това е заслужения край на един заслужил/незаслужил народен артист/актьор бре! Актьор ли е-шофьор ли е-НЕ МИ ГО ХВАЛИ,бре!!!пп-Изкефи ме на макс,че този актьор/шофьор е имал МИМОЛЕТНА връзка с НЕПЪЛНОЛЕТНА дама(ха ха ха) от която прокурорска дама(ха ха ха) се пръкнало отроче дадено в дом за сираци бре!ха ха ха!!! Какъв полет на изящното изкуство и каква поредна футболна-пардон-актьорска драма(а не дама!)драги зрители и вие футболни любители бре!пп-Ха ха ха!!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната на таралежите" е много забавен, с цялата соц-фауна, типичния чичка дето всички му пречат ...
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
38 - Тарикатите на дребни, не оцеляват в съда.
40
3
 
32
 
! Отговори
Живот, съдби... преди 5 години
Мъка стяга сърлото и сърцето ми, като чета такива истории, защото много скъпи за мен хора си отидоха така- сами... без помощ...Простете ми, скъпи мои близки...Не искахте да тревожите никого....А никой не знае самият той.. как ще замине... пак сам.."..Човек стои върху сърцето на Земята,огрян от слънчев лъч..И внезапно настъпва вечер..."
39
4
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Историята забравя тези, които не я тачат.
38
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Филмите за Баш Майстора си бяха соц. халтура. Но Кирил Господинов беше много добър актьор. За съжаление играеше тарикат само в киното, в живота беше наивно-безпомощен. Рожба на социализма....
37
4
 
37
 
! Отговори
Несофиянец...нестар преди 5 години
Филмите му ще останат в златния фон на българското кино - човек радвал и разсмивал милиони...измъкнал ги за миг от сивото ежедневие...Г-н стария софиянец, ще остави след себе си - кофа жлъчка...и стандартна надгробна плоча
36
4
 
27
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
от него научихме много неща...яйца в боята и боядисваш къщата...след 2-3 дни вътре не се стои от миризма и не знаеш откъде идва....абсолютна катастрофа...трябва да къртиш всичко...
35
4
 
32
 
! Отговори
до стария Софиянец преди 5 години
Американците - обожават и застаряващия , затлъстяващ - Джон Уейн.... чернобелите филми с Кларк Гейбъл и Хъмфри Богарт....но американците не са нихилисти , като старите софиянци...караш ме да се повтарям - на едни господ е дал - чувство за хумор, усет , и вкус....на други не ( какъвто е твоят случай )Няма какво да се пениш - милиони го харесваха - единици - не!
34
3
 
23
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
абе ша ти сложа шапката на тебе...
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъщеря ми я пробвах с детските класики - Васко дагама от село Рупча после и с Рицарят на бялата дама. Гледа, гледа малко и вика, не ги разбирам тези. Така и не ги догледа.
32
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко си е съвсем същото. Бай *** няма да се промени. И сега има същите просташки персонажи, които големият актьор така добре изигра.
31
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко с времето си. Едно време съм ги гледал тези филми и ги харесвах. Защото разбирах за какво става дума. Наскоро от носталгични чуства пак си пуснах някои от тях. Ами вече не е същото. А новото поколение няма да разбере защо и за какво са се борили тогава.Освен това нашите артисти никога не са се славели с добра игра на екрана и трудно се издържат. Не могат да разберат че телевизията/киното НЕ Е театър. Новите са същите, щото няма кой да ги научи.
30
5
 
30
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Стигнахме до там ,че вече не особенно млади хора на по 25 години да се хвалят и гордеят с невежеството си....
29
7
 
44
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Голям актьор, би трябвало всеки независимо от възрастта да е гледал тази култова Българка комедия. А за пенсията му това е благодарността на "държавата" ни към таланти от световна класа. Трябва да е емигрирал и първо някоя чужда държава да го оцени, че после и ние ( пример Дан Колов).
28
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, не го помня. Чувал съм, че бил забавен филм и може би ще взема да го видя.
27
13
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Сещам се за сегашни класики като "Бензин в кръвта".