Отиде си легендата на соул музиката Арета Франклин

Певицата си отиде от този свят на 76 години. Поклон!
Обновена: 16 авг 2018 18:27 | 16 авг 2018 18:04, Иванка Гъркова
18
Отиде си легендата на соул музиката Арета Франклин
Reuters, архив

Почина легендарната соул изпълнителка Арета Франклин. Тя е издъхнала в дома си в Детройт, където бе на легло през последните няколко дни. 

 Гуендолин Куин, която е представител на семейството на певицата потвърди за кончината й. 
 
"Официалната причина за смъртта на Арета Франклин е напредването на невроендокринния рак на панкреаса, потвърден от онколога на певицата", съобщават световните агенции. 
 
"В един от най-мрачните моменти в живота ни не можем да намерим подходящите думи, за да изразим болката в сърцата си. Ние загубихме скалата и главата на семейството ни", гласи съобщение на най-близките на Арета Франклин. 
 
Както по-рано съобщихме, в началото на тази седмица роднините на Арета Франклин съобщиха, че тя е в тежко състояние и лекарите не дават надежда за оздравяването й. Много близки и приятели се стекоха в дома й, за да прекарат малко време с нея и се сбогуват.
 
Кралицата на соула, както я наричат, бе диагностицирана с рак през 2010 г. Тя се появи за последно на публично място през ноември миналата година. 
 
"I Say a Little Prayer", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Day Dreaming", "Jump to It", "Freeway of Love", "A Rose Is Still A Rose", са най-известните хитове на певицата. Тя е първата жена, въведена в Залата на славата на рокендрола, а преди 10 години списание „Ролинг стоун“ я обяви за най-великата певица в историята. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се разбере големината на певици като Арета Франклин и особено на малко творилата Джанис Джоплин на човек му трябва поне малко култура. На младото поколение, възпитано с чалга с просташки или в ней-добрия случай елементарни текстове това липсва. Джазът е култура- единствената култура, която е дала САЩ на света.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика!Кралица!Почивай в мир!
13
0
 
14
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
Днес Мадона на шестдесет,Арета-мир на праха и на 76 това е чудото на петолинието и онези седем ноти които ти дават всичко!Много от хората няма да го разберат,защото не всичко е дар от Бог.Послушайте музиката на покойната Арета Франклин и просто,просто ...замълчете!Поклон!
12
0
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 5 години
До Анонимен Да, чак пък толкова!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и тука се намери някой да пише гадости.Ето затова сме изгубени не няма друга причина
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика!Мир на праха и.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ти знаеш ли коя е Арета Франклин...=======Да, станала майка на първото си дете на възраст 12 години, две години по-късно на второто, зарязали ги и отишла в друг град. Баща й е бил пастор на тези църкви в САЩ, където чернокожите отиват с такива коли и костюмирани, все едно има среща на босовете на мафията, а не служба на Бога.Не казвам да злорадстваме и да я обиждаме, но в Библията е написано да не си създаваме идоли.Имала е талант, но също и много недостатъци.Мир на душата й!
8
5
 
32
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 1. Малкия, ти знаеш ли коя е Арета Франклин, или сега чу това име май май. На колко си годинки, 16 дали имаш? Сигурно някъде там, то за вас е типично да се правите на велики, а всъщност сте едни кухи ***. А казват че сте били бъдещето на родината, всъщност сте една трагедия, и ако не беше толкова жалко, щеше да е много смешно.
7
3
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ние не я загубихме, а тепърва ще я придобиваме!ПОКЛОН!ШАПКИ ДОЛУ! НА КОЛЕНЕ!
6
1
 
41
 
! Отговори
RIP преди 5 години
Гледам сутрешният дъжд, свикнах да бъда скучнаи знам, че трябва да се изправя срещу още един ден.Господи, това ме кара да се чувствам толкова изморена...Преди да те срещна животът беше толкова жесток,но лицето ти е ключът на спокойствието ми.Когато душата ми беше загубена, ти дойде и я поиска.Не знаех какво точно не ми е наред, докато твоята целувка не ми го показа.Вече съм наясно за какво живея, защото единственото, от което се нуждая, е да те правя щастлив.
5
1
 
43
 
! Отговори
До 1 и 5 преди 5 години
Деца вие действително ли сте толкова без мозъчни и това да превърнете в циничен ,хамалски спор.По добре се прехвърлете при ултрасите.Пред смърта на една велика певица,вашата п.р.о.с.то.тия изпъква много ярко.Ако и това не можете да прецените,наистина сте част от загубено поколение.
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика, огромен поклон!
3
2
 
23
 
! Отговори
ЯЯ преди 5 години
До Анонимен до 1 - на теб ли да се поклоним бе невежа нещастен ,или най-добре да се наведеш и хванаеш за палците ???
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ВЕЛИКА.Няма друг такъв женски глас в госпъл, соул,поп и рок музиката.Винаги е била 1.Огромна загуба,но песните и ще останат навеки! Мир на праха и!!!
1
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък поклон...