Подготвили Малкоданска, че ще роди преждевременно

Синоптичката проговори за тежката си бременност
Обновена: 15 ное 2018 19:44 | 15 ное 2018 19:11, Иванка Гъркова
18
Подготвили Малкоданска, че ще роди преждевременно
Снимка: Facebook

Гери Малкоданска застана зад благородна кауза. Тя е на фондация "Нашите недоносени деца" и се казва "Големите чудеса за малките герои".

Синоптичката, която роди преждевременно в края на септември, е едно от лицата на кампанията. Тя има за цел набиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната. Част от парите ще отидат за изграждане на семейни стаи в болниците, както и за подпомагане на семейния център "Малки чудеса".
 
"Искам хората да знаят и да участват по един или друг начин, да се набират средства, да се говори за това нещо, защото тенденцията е броят на недоносените деца да расте всяка една година", каза тя и обясни, че близо 6 000 българчета се раждат недоносени за година, което е около 10% от бебетата.
 
„Всеки може да се включи в кампанията за недоносените бебета със SMS на номер 1777 с DMS BEBE„, призова Малкоданска.
 
Синоптичката, която е горда майка на малкия Лео, разкри за трудностите, които е срещнала по време на бременността.
 
"Проблемите започнаха в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно ще се случи, никой не може да ти каже. Аз бях подготвена родилка, която ще роди недоносено дете", каза Гери.
 
Малкоданска посочи, че всички жени, които са бременни или планират скоро да имат деца, трябва да ходят редовно на профилактични прегледи и да слушат съветите на лекарите: "Защото когато си подготвен за едно преждевременно раждане е много по-различно, отколкото когато отидеш и просто родиш в 7-и или 8-и месец“.
 
Красавицата обясни, че не е имала щастието да роди и да ѝ дадат да прегърне детето си.
 
"Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под килограм, страхът е, че то може и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията, страхът да родиш и в 7 месец – не знаеш в много дълъг период дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти – раждането, е съпътствано с най-големия ти ужас. Чувствата са много противоречиви", разказа още тя.
 
Припомняме, че вчера се проведе „Вечер на чудесата“. Събитието бе организирано по повод Световния ден на недоносените бебета, който страната ни ще отбележи на 17 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Кажи бе, Гери, кажи кой е мъжът ти.
9
5
 
4
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Хубава булка ,ама и трябват поне 10 бона на месец за покриване на елементарни нужди. КОйто може да си позволи плаща,другите да одат в завода да бачкат и да не мрънкат!
8
4
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
До Анонимен 8,недей така,българите не си отиват голи,тях ги погребват не с ремарке,а направо с влакова композиция,която да побере всичко,което са крали и трупали,иначе за какво е тая лакомия и алчност,ще си го носят на оня свят,нали са богоизбрани само за тя хможе
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами правителството вместо да налива безумни пари в милицията,да вземе да пренасочи тези парични потоци в здравето и бъдещето на българите!!!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата са всичко, няма нищо друго което остава след нас. Идваме чисто голи и си отиваме с един костюм. Въпреки това ще попитам, а къде тук е държавата?
5
6
 
11
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Хубаво, че се е включила в тази инициатива. Но защо чак след като е родила недоносено дете?! Тя да не си мисли, че това е първото такова в България??? Моите уважения към нея, но хората помагат и без да имат недоносени деца, цялата страна събира капачки за кувьози, тя сега се сетила. Прилича ми малко на евтина реклама...
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички бяха красавици, но се появи Натали!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оффффффф
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да дадем това е комунизъм, а той е забранен.
1
8
 
26
 
! Отговори
ваню хокинг преди 5 години
Синята птичка си има спонсор,нея не я мислете. МИслете как ще си платите тока и парното зимата. Тя ще е в 5 звезден хотел по тропиците зимата,гледайте в инстаграм и се радвайте братя Българи!