Коби Брайънт в няколко думи - звезда, легенда и инвеститор

Баскетболистът загина в катастрофа с хеликоптер в Калифорния
28 яну 2020 21:38, Ния Христова
6
Коби Брайънт в няколко думи - звезда, легенда и инвеститор
Снимка: БГНЕС

Тази неделя баскетболната звезда Коби Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния заедно с дъщеря си и още седем души. Брайънт беше известен по цял свят като суперзвезда от НБА. Освен със спортните си постижения, той се беше утвърдил и като предприемач и инвеститор, чийто обхват се простираше доста извън района на Лос Анджелис. Темата коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bgq в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

В понеделник стартъп общоността в Калифорния и целия Залив не пропусна да припомни за истинкта на Брайънт да залага на правилните стъпки.

Още по темата
41- годишната баскетболна звезда е и олимпийски медалист, носител на "Оскар" и баща на четири деца. Той се е доказал и като успешен и квалифициран в бизнеса, финансите и инвестирането.

През 2013 г. Брайънт стартира инвеститорската си дейност с партньора си и сериен предприемач Джеф Стибел. С компанията си Bryant Stibel & Co. двамата партньори успяват да направят инвестиции в компании като Legalzoom, Scopely, Art of Sport, The Honest Company (уелнес марката на Джесика Алба, произвеждаща редица потребителски стоки - от памперси до почистващи препарати), RingDNA, Focusmotion, Dyshapp и Represent, анализира TechCrunch.

През миналата година инвестиционната им компания експандира с инвестиционен инструмент в размер на 1.7 млрд. долара, който беше лансиран в партньорство с фонда за частен капитал Permira под името Permira Growth Opportunities, припомня USA Today.

"Разбирам колко е важно да се изгражда стойност и да сме разумни с нашите финанси", коментира Брайънт преди година пред USA Today. Изказване като това се приема като напълно осъзнато, тъй като има много истории за пенсионирани спортисти, които изпадат в несъстоятелност след края на кариерите си.

"И Брайънт се опита да приложи наученото на баскетболния терен в бизнеса и инвестициите. Той проповядва търпение и работа в екип".

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Понякога, като говоря на жена си от другата стая, тя някаси гальовно ми вика Ко-Бе...
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, намерихте си с какво да си пълните пропадналия сайт пак. Мине се немине час два Кобе Мобе. Разбрахме вече велик, невероятен, страхотен, ненадминат, легенда, голям. Но така и не разбрахме какво точно е направил за хората тоя?! Айде сега дайте нещо за Кимито, те са под един и същ знаменател.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големите не обичат конкуренция, просто е навлязъл в доста бизнеси, а в Америка йерархията трябва да се спазва
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже,боже километри статии се изписаха за някакъв спортист.Много е разумен.Да има 2 милиарда долара и да си купи хеликоптер модел 1975-та и да се пребие с него.Горката барака е била стар модел когато Горби закри съюзът.Пхах.Икономисване и стана увисване...
1
13
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Абе де да знам ама не ми се струваше много стока. Дали на наркоман ми прилича или просто антипатичен но ай нали умря челяка