Джейсън Момоа, Джон Леджънд... Кои известни мъже подкрепят феминизма?

Майката на Крис Хемсуърт го научава да уважава жените
18 фев 2020 18:50, Екип на Tialoto.bg
14
Джейсън Момоа, Джон Леджънд... Кои известни мъже подкрепят феминизма?
Снимка: БГНЕС

Въпреки огромния напредък в борбата за правата на жените през последните години, неравенството между половете все още е проблем в много страни по света.

Все повече хора започват да разбират, че няма как да се приравнява феминизмът и омразата към мъжете. Доказателство за това е, че все повече звезди от силния пол се изказват в подкрепа на феминистките движения.
 
Джейсън Момоа
 
Известният актьор, който изигра ролята на Дрого в сериала "Игра на тронове", знае от първа ръка колко е лесно да се превърнеш в заложник на стереотипите, основаващи се на пол и физически данни. Момоа призовава да се борим със стереотипите, които могат да съсипят кариерата, а в някои случаи и цял живот на човек. Любопитно е също, че според актьора именно силните жени в живота му са го насърчавали да се бие.
 
"Не съм отгледан от мъж, а от самотна майка", казва Джейсън пред New York Post. "И би било смешно, ако кажа, че не вярвам във феминизма. Жените са най-мощните същества в света".
 
Джон Леджънд
 
Той често участва в социални проекти, които имат за цел да привлекат общественото внимание към важни въпроси. Специално за конференцията MAKERS, организирана от сп. GQ през 2017 г., Джон споделя своите мисли по темата за феминизма.
 
"Считам се за феминист на 100%", казва певецът. "Правата на мъжете няма да се нарушат, ако положението на жените се подобри. Няма да бъдем "победени", ако повече жени заемат лидерски позиции. Това ще направи нашия свят по-добро място".
 
Той е абсолютно убеден, че ние "трябва да сме съпричастни към другите хора и да ги оценяваме, независимо дали те са част от нашето семейство или не, независимо от пола им".
 
Леджънд подчертава, че още преди да се запознае със съпругата му Криси Тейгън и преди раждането на дъщеря им Луна, той се е смятал за феминист.
 
"Раждането на дъщеря ми само засили желанието ми да се боря за правата на жените", допълва той. Музикантът добави още, че е загрижен за темата за сексуалния тормоз над жени и призова хората да помислят за причините, поради които мъжете са склонни да доминират във всички сфери на живота.

Крис Хемсуърт
 
Австралийският актьор, който стана известен с ролята на бога Тор във филмите на Marvel, също открито твърди, че подкрепя феминизма. На въпрос от RadioTimes дали той споделя ценностите на движението за равенство между половете, Крис отговори: "О, да, разбира се!"
 
"Майка ми е феминистка и мисля, че именно тя вдъхна в мен толкова важни неща като уважение към жените", обясни актьорът. "Баща ми също споделя тези ценности. И двамата имаха огромно положително въздействие върху живота ми".
 
Още известните мъже, подкрепящи феминизма, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
женомразец преди 4 години
Пак простотии пак женоризъм, навсякъде вече се осмърдя на женско. Всичката Мара втасала, и тя лидер щяла да става?!? Де шамари де? Те добре се отнасят към жените в ислямския свят, както трябваше да бъде и при нас, ама не, нашите жени все вият за равенство. Все не били равни, искат президенти да стават и да командват мъжете за отмъщение, дето било до сега патриархат. Ще стане на куково лято. Ако се разпадне ЕС и бежанците нахлуят мъжете ще им дадат едни женски права, че няма да могат да ги носят
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надживяли си "масрафа" тези господа ...
10
2
 
2
 
! Отговори
лили преди 4 години
Брей, как всички скочиха срещу тези известни мъже? Просто не е за вярване, как пък един не се намери да каже поне две думи добри, нима неговата майка не е работила, не се е грижила за тях, но не би - знайте си мястото, гответе и раждайте, патки такива......
9
3
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Няма смисъл да обяснявате какво е феминизмът, защото повечето българи искат да са господари, да им се слугува денонощно като че ли те са неподвижни, да се мълчи и пр., всякакви обяснения ги хвърлят в недоумение как може някоя да си въобразява изобщо нещо, а не да седи до печката. Надявам се, че при по-младите мъже подобно мислене е в по-поносими размери. Като хилядолетия жените са били едно нищо, да не би светът да е бил суперкомфортно място, богато, мирно и щастливо?
8
1
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Оставете жената сама да избере - уверявам ви, че има предостатъчно желаещи да стоят у дома си и да родят повече деца, а не да им нареждате като през средновековието какво да правят! Или свободата, за която са изписани тонове, е само за вас, така ли, много добре знаете, че светът върви напред и подобни схващания са примитивни! И феминизмът е възникнал за елементарни права, а не да се командуват мъжете, вземете и прочетете......да командува този, който има данни.....
7
2
 
12
 
! Отговори
Ами не преди 4 години
Там е работата, че феминистките не искар равенство, а привилегии като квоти за наемане на работа, квоти за следване в университет, специални закони, конвенции, субсидии за техните НПО-та, пропагандиране на техните идеи в училищата и т.н. Най-лошото от всичко е, че се опитват да създадат феминизирани, изneдеpacтени мъже.
6
3
 
12
 
! Отговори
Истински феменист! преди 4 години
Аз също подкрепям феменизма! Нямам абсолютно нищо против това, жените да стават миньорки, общи строителни работници, кофражистки и т.н. Нали са равни на мъжете!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна ни представят тези ценности, а от друга като си спомня, че точно преди 7 години - на 19.02.2013 г., Мисисипи стана последният американски щат, официално ратифицирал 13-та поправка на Конституцията на ФАЩ, отменяща РОБСТВОТО.
4
5
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Има си природни закони - аз може много да искам да полетя, но нямам крила! Жената не е лидер, не е водач, тя не притежава мъжеството и способността да взима трудни отговорни решения - въпрос на еволюция! Има изключения разбира се, но те само потвърждават правилото. Жената е майка преди всичко друго, това е най-важната и отговорна задача в човешкото общество, смешно и много глупаво е да й вменяваме други роли и отговорности, да й внушаваме че в живота има и по-важни неща.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холивудски кухи позьори, има ли изненадани? Феминизма е най-социопатската религия появала се някога! Големия враг на феминизма е жената - майката, домакинята, съпругата и т.н. Обезличаването на жената, сатанизирането на женствеността, обругаването на природната й роля да дарява живот, доведе европейската цивилизация до ръба на унищожението днес! Полово равенство пред закона има от много години, но това не спира тези социопати, те се хранят от скандалите, напрежението и разделението.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм против повече жени да заемат лидерски позиции, но при условие, че притежават лидерски качества, а не да бъдат лансирани по разнарядка от феминистките движения.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да уважаваш жените не значи, че трябва да обличаш и да ходиш по улиците с рокля.Много искам да се надявам, че от момче, отгледано от самотна майка, ще израстне пълноценен мъж.