VessoU: Написах първия си текст, когато бях на 14 г.

Новата звезда на Virginia Records с интервю за TeenProblem.net
19 фев 2020 17:22, Ивета Иванова
16
VessoU: Написах първия си текст, когато бях на 14 г.
Снимка: Христо Русев HRVisual

 VessoU е само на 21, а вече е един от най-обещаващите изпълнители и автори на българската музикална сцена. Роден в Бургас, с произход разделен между България и Русия (внук е на нашумялата във втория сезон на X Factor рускиня Людмила Йовчева – Мама Люси), Веселин Николов - VessoU от малък мечтае да има собствено студио и музикална кариера. А скоро на пазара излезе новата му песен "Ало". Ето какво разказа той пред TeenProblem.

Скоро ти стана част от екипа на Virginia Records. Как се случи това?
 
Започнах да общувам с Венци от дуото Pavell & Venci Venc’, писахме си дълго време. Това беше в края на миналата година, когато пуснах песента „До мен". Венци ми се обади 2 дни след като парчето беше излязло и ми каза, че е много добро. Интересното е, че 2 часа по-късно последва и обаждане от Павката, който също ме похвали. Оказа се, че двамата не са се наговаряли и изобщо не са знаели, че почти по едно и също време са се свързали с мен, за да ме поздравят. Така започна и разговорът за съвместно парче. Павел обаче ми обясни, че нещата няма да се получат така, тъй като тогава все още живеех в Бургас. Посъветва ме да дойда в София, за да се съберем в студиото, а промоцията на новия им албум „Upgrade” беше добър повод да го направя. Дойдох и останах за една седмица, но тогава все още нямах идея, че ще подпиша с Virginia Records. Павел беше споделил на Саня за мен и няколко разговора по-късно си стиснахме ръцете, а аз официално се преместих в София.
 
По-лесно ли ти е сега, когато вече има екип зад гърба ти?
 
Да, със сигурност съм доста по-спокоен и всичко се случва по-лесно. 
 
Кога започна да се занимаваш с музика?
 
Бях на 14 години и просто написах някакъв текст на компютъра, който впоследствие реших, че искам да направя на песен. Имам по-голям брат и му предложих да се включи, а той се съгласи. Нямахме студио или пък някой, който да ни помогне, затова направихме звукозаписа на телефона му. Изненадващо текстът пасна перфектно на бийта и така започна всичко. Малко по-късно си купих микрофон и миксер, нищо че тогава все още не знаех как се използват. 
 
Рапът ли определяш като свой стил?
 
При мен нещата са плаващи, когато става въпрос за стилове. Ако съм на вълна рап, правя рап. Ако съм на вълна поп, правя поп. Не се ограничавам и обичам да експериментирам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: музикапевецVessoU
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Снайперист преди 4 години
дано тогава текста е ставал за нещо...
8
1
 
2
 
! Отговори
Абе, мамин... преди 4 години
До Анонимен 6Ти си много ярко проявление на проблемите в образователната ни система, ***."по фън", "не дей".
7
0
 
10
 
! Отговори
Брао! преди 4 години
Да беше й спрял тогас.пп: Губиш много ценни години, които можеш да прекараш в трупане на знания и умения. Още ти е зелена и адаптивна чутурата - сега му е времето. Вместо това си играеш на ***, както ние си играехме на индианци и каубойци преди 30 години.Няма да станеш Тупак или Д-р Дре... Ще бачкаш. Марш да учиш!
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай малък добре си. Друг си стила с малко по фън текстове и ще станеш. Не дей слуша зяпачите ами давай газ.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е подписал с Вирджиния значи още дълго ще четем новини за него в този сайт.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :))))Ти се обърка нешо ... винаги е било така.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бях на 13 печелих състезания по литература - основни есета. Съшо така пишех и поезия, а не просто текст. Текст е набор от символи на някакъв носител, съдържащи информация. Всеки над 7 годишна възраст може да създаде някакъв текст.
2
1
 
20
 
! Отговори
Берач на души преди 4 години
Тоз пък къФ е?!
1
1
 
20
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
Къв е тоя ?