София Джирау - със синдром на Даун на червения килим

Тя дефилира на Нюйоркската седмица на модата
25 фев 2020 17:45, Иванка Гъркова
7
София Джирау - със синдром на Даун на червения килим
Снимка: Getty

Тя е на 22, но тепърва ще си пробива път на модния подиум. Тя има няколко дефилета зад гърба си и родителите ѝѝ се гордеят изключително много с това. Тя е София Джирау и е със синдром на Даун, но това не ѝ пречи да участва в Нюйоркската седмица на модата (NYFW).

На 10 февруари слънчевият модел бе част от моделите, представящи роклите на дизайнера Мариса Сантяго, с което направи поредната стъпка напред към осъществяването на една нейна мечта – да покаже, че хората със синдром на Даун имат своя чар и не им пречи да работят наравно с останалите.

"Когато бях малка, се гледах в огледалото и си казвах: "Ще бъда модел и бизнесдама", разказва русокосото момиче от Пуерто Рико.

По думите на Джирау, тя е родена с една допълнителна хромозома, но още от малка вярва и има самочувствието, че притежава качествата и нейното призвание е в модната индустрия.

Когато стъпва на подиума за първото си дефиле, София изпитва смесени чувства, но виждайки, че семейството ѝ е в публиката и я подкрепя, придобива увереност:

"Почувствах се добре. Всички ми ръкопляскаха".

Вижте още за нея в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: София Джирау
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
?¿????& преди 4 години
Не видях типичните черти на лицето и типичната фигура на хората с Даун.Да не сте се объркали нещо
5
2
 
9
 
! Отговори
само така преди 4 години
колко здрави, читави с качествено днк-ка са умряли от глад за да този индивид с дефектно днк са разходи по червеният килим. общество което рие срещу Дарвин, няма да го бъде дълго. същото е с децата на дъгата...
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от този идеологически фанатизъм, бе хора. Навремето Маркс и Ленин.Сега трябва да възхваляваме жертвите, хората в неравностойно положение, малцинствата. Не може ли просто да си живеем живота спокойно. Модните ревюта са за да показват красота. Вместо красота сега показват брадати манекенки, манекенки с Даун, манекенки без ръце, без крака, с трета гърда. Спрете се най-накрая! Кой я иска тази култура? КОЙ? Нормалните хора искат да си гледат красиви манекенки и да си живеят живота.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам нищо сензационно, което да си заслужава да ни информирате за това...
2
1
 
4
 
! Отговори
правилно преди 4 години
Ама върви им обяснявай на кayнитe!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е, и...!?Ако и харесва да го прави и се справя добре, защо трябва да парадира със синдрома си? Но ако не става за нищо и само заради него е там, това дали не поставя в неравностойно положение, които са без този синдром?