Наум Шопов-младши дарява стволови клетки за болно момиче

Актьорът призова феновете си да помогнат
26 фев 2020 17:30, Иванка Гъркова
12
Наум Шопов-младши дарява стволови клетки за болно момиче
Instagram

Наум Шопов-младши подаде ръка на момиче, болно от левкемия. Младият татко, който освен в киното, работи и като лекар, сподели историята на 23-годишната Михаела Димитрова в социалните мрежи и прикани последователите си да помогнат за лечението ѝ.

„Тя е 23-годишно момиче болно от левкемия, което се нуждае от лечение със стволови клетки, но подходящ донор липсва. Хората ме помолиха да споделя нейната история, за да може евентуално някой да помогне“.
 
Шопов прикани хората да дарят стволови клетки и уточни, че той ще направи същото, стига лекарите да открият, че има съвместимост с Михаела.
 
За да помогне максимално на семейството на момичето, звездата обясни подробно за процедурата, която се извършва в една от големите столични болници:
 
„Отивате в Александровска болница, в отделението по Имунология (срещу Неврология), където просто ще ви вземат кръв за изследване за съвместимост. Ако се открие такава, ще ни поканят да дарим, ако желаем“.
 
Наум посочва още, че въпросната процедура е безопасна и безболезнена, като след вземането на кръв, тя се филтрира и от нея се извличат само стволовите клетки.
 
„Трябва да си помагаме, защото никога не знаем кога може да имаме нужда и ние от помощ за ситуация, която е тотално извън наш контрол. Нека бъдем хората, които не седят безучастно“, завършва годеникът на Тея Минкова.
 
Няколко часа след като Наум Шопов сподели публикацията, много от последователите му обявиха, че имат желание да дарят стволови клетки.
 
Михаела Димитрова от Перник е диагностицирана с остра миелоидна левкемия и се нуждае спешно от трансплантация на периферни стволови клетки.
 
Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toя татуирания ли
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как от кръв, бе?! Какво съм пропуснал?! Не става ли само с костен мозък?
7
1
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Много стана Модерно - Стволови Клетки . Преди 10 години се добиваха само от Пъпна Връв на Новородено , после започнаха да ги извличат от Костен Мозък на Гръбначния Стълб , Днес от Кръв ?Защо центровете за даряване на Кръв не го правят Служебно ??
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4 Работи каквото може и иска. Може много. Теб какво те бърка, нихил? Теб няма да те канят да играеш лекар, нито ще бъдеш някога лекар, така че мръхни си в панелката без да си даваш мнението, което не интерезува никого
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МунчоTи си Никой. Както и преди публикацията, така и след нея..
4
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До 4Не четеш, във второто изречение пише, че освен в киното, работи и като лекар! Адмирации, има и добри хора в България!
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работи ли като лекар или се снима като лекар в Откраднат живот? Май по-скоро второто.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дал е кръв за съвместимост. Не е дал стволови клетки.Така поставено заглавието, е фалшива новина
1
0
 
20
 
! Отговори
just sayin преди 4 години
Има разлика от това да се пробваш за съвместимост за донор, и да дариш стволовите си клетки. Оправете си заглавието, че е подвеждащо.