"Бъди дама, казват..." превзе социалните мрежи

Видеото със Синтия Никсън е гледано над 2 млн. пъти в YouTube
Обновена: 27 фев 2020 23:44 | 27 фев 2020 23:40, Дарена Найденова
40
"Бъди дама, казват..." превзе социалните мрежи
Кадър YouTube

Синтия Никсън, позната на публиката като Миранда от сериала „Сексът и градът“, завладя интернет с рецитирането си на есето „Бъди дама, казват“. То е написано от Камил Реинвил през 2017 година, но досега беше почти непознато за света. Никсън обаче се заема със задачата да го представи на всички и опитът й се оказва повече от успешен.

Във видео, публикувано в YouTube и разпространено във всяка една социална мрежа, актрисата гледа право в камерата и започва да рецитира. Само след няколко секунди лицето ѝ се губи и на екран се появяват различни сцени с жени, които се опитват да угодят на всеки един стереотип.
 
„Бъди дама, казват. Полата ти е твърде къса, а блузата твърде дълга. Не показвай толкова много тяло. Покрий се. Остави нещо и за въображението. Не бъди провокативна. Мъжете не могат да се контролират. Бъди секси, бъди красива. Просиш си го“, са само част от думите, които Никсън изрича във видеото, което е дълго около 3 минути.
 
На фона на тези изречения се въртят различни шокиращи сцени, включително на малки момичета, обули токчета, модели с твърде много грим. Феновете забелязаха, че във видеото са включени и актрисата Ванеса Хъджинс, както и Робин Райт, позната от сериала „Къща от карти“. 
 
„Не бъди твърде дебела, но не бъди и слаба. Яж повече, намали храната. Не яж толкова много. Поръчай си салата. Не яж въглехидрати. Боже, изглеждаш като скелет“, продължава Никсън. Видеото набира огромна популярност и вече е гледано над 2 млн. пъти в YouTube. 
 
Още за видеото, което превзе социалините мрежи, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Да, светът е с други приоритети и не сме в 15 век, където ни пращат доста български мъже. Жени, пазарете се с мъжете за всяка работа като на арабско тържище и не правете нищо даром. Помнете, че животът си е ваш и не бъдете жертва на никого. Има и свестни мъже, които не са използвачи и мачовци и с които може да се живее. Не робувайте на клишета, и най-важното - не трябва да сте зависими икономически от никого, дори и от вашите бащи......
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъже светът бил с други приоритети. Тогава...Изучете ц-ната. с- ***. на врагове и с техните камъните по техните.... Това е разновничето. ДвуличиеОтдавна разправям, че тези творения на майките си са ни врагове, но получавах присмех и обвинения в някакъв си сексизъм.По-големи сексисти от тях самите няма.Първа крачка вие престанете да им слугувате за каквото и да е. Спрете и спонсорството, пазарете се за всяко нещо, като на арабско тържище, както те го правят. Ако не им изнася да дирят уФейсо
35
1
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Лили си мечтае да бъде джихадистка съпруга.
34
1
 
1
 
! Отговори
Toto преди 4 години
Лили, ти също, заминавай за арабския свят, само да не те пребият с камъни.
33
1
 
2
 
! Отговори
Toto преди 4 години
Анонимна, ако искаш да намериш качествени мъже ти препоръчвам да отидеш в Турция, Саудидска арабия или Иран, там може и да си щастлива, ще получиш сексуални ласки от цялата рода на жениха ти. Но може да нямаш достъп до компютър за да се жалваш.
32
0
 
2
 
! Отговори
лили преди 4 години
Мария е обикновена мъжеподмазвачка, с атрофирал мозък от слугуване, вероятно е хванала някой баламурник да я издържа....Гледай си тавите и си трай.....
31
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Мария, повечето български мъже са точно такива, не ги защитавайте. Хубавата новина е, че жените не ги търпят като едно време! Надявам се, че синовете ви не са такива!
30
1
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Правилно Марийке. От мен получаваш +++++
29
2
 
4
 
! Отговори
Мария преди 4 години
До анонимна и Лили-тууАма вие сериозно ли познавате такива мъже ? Ами сменете си обкръжението тогава . Или сериозно се замислете защо около мен има само проостаци и властолюбиви креетени ? А може би такива сте си заслужили ? Или ги привличате с нещо във вашия характер на песимистични к*учки?Помислете. Отговора е някъде там. Защото хората са различни. Има и добри има и лоши мъже и жени. Сред кои живеете вие си е ваш личен избор и на никой друг.
28
1
 
3
 
! Отговори
Шимпанзе преди 4 години
И вие се наричате журналисти?
27
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До Лили - обяснението, че мъжете искат да са господари е елементарно - навън трябва да се подчиняват на шефа и да се унижават, е, друго е в къщи като набие жена си, като покаже власт, като седне с вестника и почне да се прави на господар........
26
2
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
На фона на тези изречения се въртят различни шокиращи сцени, включително на малки момичета, обули токчета, модели с твърде много грим....... много удобно не уточняват че МАЙКИТЕ ТАКА ГРИМИРАТ И ОБЛИЧАТ ДЕЦАТА СИ . От обикновенно слабооумие или майчин идЕотизъм самите те учат децата си да се обличат като малки к0ррви и *** .Никога няма да видите БАЩАТА да слага червило на детето си или да му дава да се облича като малка уличница . Ама все бащите били виновни.... разбира се .
25
1
 
2
 
! Отговори
лили преди 4 години
До Мечо - ти ли ще ме пращаш в кухнята, бе сел........яндур, я пращай жена си! Точно така, много добре се оправяме и без вас, много ми трябва навлек по цял ден да врещи за какво ли не и най-вече че не бил отглеждан добре!? Я марш в арабските страни да издъжаш жена с 5 - 6 дечурлига и да пу.......кнеш от блъскане!
24
3
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До Мео - ти откъде знаеш каква съм, а? И аз също не знам нищо за теб - напр. може женати да те бие, а тук да си мъжкар. Затова няма да ти обяснявам какъв е моят живот, защото да коментирам просташки изявления е меко казано, глупаво. А нека всички мъже да разберат, че една умна и образована жена може да се справи всякак, и приятели ще има, не тъ....пкачи, и пари, и деца, че дори и кариера, и че няма да сте вечните господари!
23
0
 
5
 
! Отговори
а тая е от о. Лесбос преди 4 години
Ами какво сега, дай да станем сто кила, космати, с бели коси, жълти зъби и да очакваме някой мъж да ни хареса?! Защото сме естествени?! Ами не става просто. Важи и за другия пол. Ти пусни шкембе, ходи с развлечени ризи и мръсни дънки, пуши като комин и яж салам Камчия и после проклинай жените, че не те харесват! ХАХАХА.
22
4
 
11
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Тая на снимката е *** дзверо. Ако това е модела за подражание на бг жените, по-добре да обръщам резбата.Лошо става, като съдя по коментарите много жени са луднали по нея. Скъпи дами, никой не ви насилва да слугувате, като не ви харесва семейния живот, разведете се, живейте си, яжте, пийте, дебелейте, татуирайте се, бъдете себе си. Само недейте да ревете че мъжете са ви виновни.
21
8
 
9
 
! Отговори
мечо с колата преди 4 години
До анонимнаЯ обратно в кухнята :))) тая ще ми обяснява колко им е добре на самотните кукувици. Ставаш на 50, увисват ти кожляците до пъпа и се сещаш, че то кариерата не била всичко. Само дето вече ти е късно да имаш деца, семейство и отношения. Тъпчат те някакви 25 годишни пишльовци, дето и куче ще е*ат за пари или положение (при положение, че наистина ги имаш, а не приказваш празни приказки). Иначе си седиш сама и гледаш турски сериали.
20
3
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Лили един ден и ти ще бъдеш майка и за теб ще говорят така.
19
2
 
7
 
! Отговори
лили преди 4 години
И кое му е грубото на коментара - че им се слугува, като че ли парализирани ли - но затова са мноооооого виновни тъ........пите им майки!!!!!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 4 години
Наистина в съвременния свят и едните могат без другите, и обратно. Затова в доста грубия коментар ми хареса това за баланса, но и това е трудно, защото човек не е устроен поначало добре и все си мисли, че единствено само тоя е правият......Всеки да си намира начин да живее, без да пречи на другия.....