Шакира: Позволете да разхождаме децата!

Ето какво написа певицата
7 апр 2020 13:52, Ивета Иванова
34
Шакира: Позволете да разхождаме децата!
Снимка: БГНЕС

Шакира моли политиците да разрешат на децата да излизат навън, въпреки пандемията от коронавирус.

43-годишната певица има двама сина от футболиста Жерар Пике - 7-годишният Милан и 5-годишният Саша. Звездата твърди, че възрастните трябва да имат право да водят децата си на кратка разходка навън, за да може малките да подишат чист въздух.
 
Колумбийската певица сега живее в Барселона с мъжа си и казва, че ситуацията в Испания е много тежка. Вече 4 седмици хората са в изолация и много стриктно се следи къде отиват те, ако се налага да излизат.
 
"Като знам колко е трудна ситуацията за родителите с малки деца в този труден период на карантина, аз съм съпричастна с тези, които нямат отворено пространство към дома си или балкон, където децата да могат да подишат чист въздух. Ако е позволенода разхождаш кучетата навън и възрастните да ходят до магазините, трябва да се намери решение, което гарантира, че децата, които се нуждаят от слънце и чист въздух за психическото и физическото си здраве, имат същото право".

Останалата част от посланието на Шакира вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Абе тя ще си ги разхожда в двора на имението, проблемът е за народонаселението.
30
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ МОЖЕ! :D
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаш 5 - 10 декара двор и никой освен теб не ходи в него няма проблем, мисля. Дори можеш да кихаш и кашляш на воля... Иначе в САЩ на бензиностанция ако се изкашляш вече се стреляло, чувам...
28
0
 
2
 
! Отговори
... до 27 преди 4 години
Никога не може разсъждаването да е безсмислено. Това са взаимно изключитващи се неща. Всеки ТРЯБВА да разсъждава. Да, всеки има различно мнение, но е важно да го създава на базата на разсъжденията си, а не на чужди. Разсъждаваш, задаваш си въпроси и търсиш отговори, когато сам не стигаш до тях понеже не може да си специалнист във всяка сфера на живота. И когато за адекватните си въпроси не намираш отговори от масмедийте и щабовете просто разширяваш кръга на търсене на информация. И намираш.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позволете само на нейните... Да се позволи това, което тази мома иска, си е живо предизвикателство към късмета и живота на децата. Става дума за Испания. Другаде не знам как е.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ... дай им на хората да умуват и да разсъждават безмислено само за да оправдаят едно свое действие което сами виждат че в момента не е редно. Просто никак не им се иска да спазват разпоредби,правата им, представи си били накърнени. Глупаво е но как да го обясниш след като никой не иска да го разбере? Умният човек не се занимава с безмислици.Всеки сам да преценява и да взема съответните решения.Но и сам да си носи последствията - добри или лоши. Надявам тук коментиращите да имат късмет
25
1
 
3
 
! Отговори
... До 24 преди 4 години
Ама разбира се, че слънце и въздух ще има и за напред... Имало ги е и преди ще ги има и за напред. Но децата, които се уредят СЕГА поради заради липсата на слънце, въздух, движение и физически и психически ще им е все тая след време, че още ги има тия неща.. Ще си носят под слънцето и на въздуха една камара заболявания!
24
2
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
И естествено аз ги извеждам поне пред блока и когато мога сред природата след като парковете и градините са с заградени с ленти. Няма да си разболея сама децата с неизвестни последици излизащи в неопределен период напред във времето, защото шепа хора решили, че така ще се бори вирус, които няма смъртността дори на сезонен грип. Ковид в България дори не е епидемия. За цялата страна има 5-600 човека доказани. Епидемия е 200 на 10 000 болни. А между заразен и болен също има разлика. Мислещите знаят
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21 Децата ще изчакат. Слънцето и въздухът няма да изчезнат. Има ги и на терасата в къщи. Въпросът е че на големите им се излиза, най - вече на тях. И децата са повод. Като за много други неща. Този дето ходел в Южен парк защо си мисли, че е единственият с подобен акъл. И когато всички единомишленици се съберат на едно място, тогава какво? Кажете ,може ли да се направи нещо когато всеки косъм е със собствено мнение? Никога нищо.
22
1
 
5
 
! Отговори
До 18 от... преди 4 години
Изказах си позицията по повод коментара на възмотената от Шакира майка, която синът и не бил излизал един месец. Сега и на теб ще ти отговоря за да видиш, че проблема на мислещите не е да се занимават със децата си.. Аз имам 2 деца.. На 4,5г. и на 2,5г. И двете гледам аз от раждането. Без ясла и градина, бавачка или отглеждане от баби. Определено проблема не ми е, че няма кой да ми ги гледа в момента.. Проблема е, че ми се забранява да ги гледам НОРМАЛНО с разходка, слънце, движение, въздух
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19 Ако е въпросът е когато излезеш да дишаш какъвто и да е въздух , можеш да го направиш и в къщи, Отвори вратичката на печката и си пусни малко дим, не е нужно да излизаш. За какво ти е? Така и така въздухът все не става. Мислете какви ги пишете бе, не се правете на умни. .
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права е. Чистият въздух и слънцето са необходими на всички, не само за децата.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея на 50м. от южен парк. Всяка сутрин карам по 30-40км с 3г. ми син и с колелото, търсим ливада без ушаци детето малко да потиша, ПЛУЯ НА НЕДОМИСЛЕНИТЕ МЕРКИ. В банки може да наливаме пари в дебелите гуши на природа неможе !
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тя идеята е да не излизат за да могат да дишат какъвто и да е въздух...
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази пък ще разхожда децата? Ами да ги разхожда, няма проблем обаче ако се зарази или ги зарази и тях да не захване да пее друга песен. Поне да им слагат маски а дори и това не се прави. Като една дето извела детето на вятъра и то диша студения въздух. Много умно, няма що. Лошо е, сега повече трябва да обръщат внимание на децата си да търсят начин да ги разсейват и забавляват. Досега друг се занимаваше с това. Хайде сега да ги видим тия родители какви точно родители са.
16
3
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
И в допълнение точно в нейната глава явно преминава мисловна дейност, а в твоята празна кофа преминава само телевизионен поток от информация. Жената дори не е оспорвала мерките, а само изказва позиция, че трябва да се даде възможност и децата да се възползват от тези НОРМАЛНИ неща, които СА ПРАВО на всеки човек на тази планета.. Дори на затворниците им се полагат. Тя разсъждава, ти повтаряш новинарски емисии от масмедийте!
15
0
 
5
 
! Отговори
Шакира преди 4 години
ИЗВИНЯВАМ СЕ! ЗАКЛЮЧИХ ДЕЦАТА В ГАРДЕРОБА СЛЕД КАТО ВИ ПРОЧЕТОХ!
14
1
 
18
 
! Отговори
... преди 4 години
Синът ти като не е излизал от месец на вън и чак се гордеш, явно ще го заключваш и за напред под абсолютна изолация за всеки вирус. И повярвай ще има много много здравословни проблеми от физически и психически характер, които те първа ще излизат наяве. Жалко за много милиони деца по света, които в момента зорлем им се съсипва здравето и психиката лично от наплашените им и НЕ разсъждаващи родители. Който разсъждава сам, търси информация от всички учени, а не само от тези на които се дава трибуна.
13
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сред жертвите има и деца от няколкомесечна възраст до тийнейджърска. Ако в празната й кофа протичаше някаква мисловна дейност, вероятно нямаше да настоява за разходки навън. Синът ми от месец не е излизал навън и никой не се оплаква.
12
2
 
20
 
! Отговори
... преди 4 години
Ама сте супер зле всички, които я нападате. Жената говори точно за тези, които нямат нейните възможности. И не, не е положението стига с тези деца и чист въздух... А точно на опаки... Стига с мерките за този вирус.. Цял свят е блокиран.. И до кога? И какво ще се прави при всеки следващ вирус? А най-вече помислете КОГА ДО СЕГА СА ВЗЕМАНИ ТАКИВА МЕРКИ? Никога.. Така ли мислите да живеете при всеки следващ вирус? Всички имат нужда от въздух, слънце и движение.. И тези 3 неща да са съчетани в едно.