Николаос - принц, но не точно

От дете на крал и кралица той се превръща в обикновен гражданин
28 май 2020 09:25, Дарена Найденова
5
Николаос - принц, но не точно
Снимка: БГНЕС
Какво бихте направили, ако разберете, че един от колегите ви всъщност е кралска особа? 
 
Точно с такава ситуация трябва да се справят журналистите в телевизия Fox през 1995 година, когато един от тях разбира, че в екипа им работи бивш гръцки принц. Името му е Николаос, но в новините на Fox той се представя с псевдоним. Успява да скрие идентичността си в продължение на година и половина, докато снимки от кралската сватба на брат му не излизат в интернет.
 
Принц Николаос разказва пред „Insider“ как се променя животът ти, когато само за няколко години от дете на крал и кралица се превръщаш в обикновен гражданин. „Беше невероятно и фантастично“, казва той за работата си на журналист. След като завършва колеж, принцът се озовава в телевизия Fox и работи там от 1993 до 1995 година. 
 
"Научих много, това беше една от любимите ми работи. Най-лошо платената, но най-удовлетворяващата“. 
Николаос споделя, че никой не е знаел кой е новият колега, освен директорът на телевизията. Той добавя, че криенето на идентичността му е позволило да се впише бързо в обстановката и да получи същото отношение като всеки друг. Не е искал да получава специално отношение, само защото майка му и баща му са били крал и кралица на Гърция. 
 
Дори когато снимките от сватбата на брат му – принц Павлос, стигат до нюзрума, Николаос не позволил на кралското му потекло да засенчи това, което е направил в телевизията. „Имах една приятелка сред продуцентите, която забрани да се правят истории за миналото ми и статуса ми на принц. Благодарен съм ѝ и до днес". 

Принц, но не точно
 
Принц Николаос се ражда през 1969 година в Рим в семейството на крал Константин и кралица Анна-Мари. Израства в Лондон и през по-голямата част от живота си няма право да се завръща в Гърция. Семейството му е било прогонено от страната, а през 1974 година монархията е премахната като форма на управление. 
 
Още от невероятната история на принц Николаос четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
хроно граф преди 3 години
Поначало, тези "царе" и "царици", "крали", "принцове", "принцеси", "херцози" и "графове"... са пълен анахронизъм. Но докато де билите са 80% от населението по света и у нас, ще си съществуват, паразитно.
4
1
 
6
 
! Отговори
Да де преди 3 години
Нещо като "цар", ама на зара. А, иначе, крадец и измамник.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да е принцеса, но не точно. Сега е модерно.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магаретарят е принц в обора си сиреч в Гърция, но извън него т.е. в България е най-обикновен ром от Столипиново.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек поне е имал честта и достойнството да не се кичи из цяла Европа с лишената от смисъл монархическа титла.