София Лорен - вечният секссимвол

Холивудската звезда изгрява благодарение на голямата й любов
22 сеп 2020 19:32, Иванка Гъркова
19
София Лорен - вечният секссимвол
БГНЕС

„Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги. Но ако собствената ти физиономия те води до истерия, спокойно можеш да я смениш с помощта на хирурзи“. Това споделя София Лорен, говорейки за стереотипите в света на жените. Макар и на преклонна възраст, тя все още е в списъка на най-сексапилните актриси в историята на Холивуд. Въпреки неустоимия ѝ чар, звездата продължава да твърди, че е по-добре да притежаваш силен характер, отколкото перфектния външен вид, за да устоиш на предизвикателствата на времето. 

Само преди дни актрисата навърши 86 години. Връщайки се назад в годините, тя дори и не предполагала, че от слабото момиче, на което се подигравали в училище, ще се превърне в известна изкусителка, разтуптяваща не едно мъжко сърце. Ето защо днес открехваме завесата към нейния невероятен живот. 

Коя е София Вилани Шиколоне?
 
Това е нейното истинско име, а артистичният ѝ псевдоним, с който е позната на широката публика, идва след като пробива в киното. Родена е на 20 септември 1934 г. в Рим, Италия. Тя е плод на извънбрачната любов на нейните родители – Ромилда Вилани и Рикардо Шиколоне. Баща ѝ я признава за дъщеря, но след това я изоставя, като не се жени за майка ѝ и ги обрича на множество лишения. 
 
София има и по-малка сестра – Анна-Мария, с която израстват в селцето Поцуоли, където за отглеждането им се грижи и тяхната баба. Детството им е изпълнено с бедност. Двете нямат собствено легло и много често гладуват. Заради недохранването, Шиколоне е доста слаба като ученичка и дори я наричат „клечка“. 
 
Трудностите в детството я правят по-силна 
 
„Баща си почти не виждах, той не се интересуваше от мен. Майка ми беше прекалено руса, много висока, жизнерадостна и преди всичко неомъжена. Колко много исках да имам нормална майка, която да ми дава сигурност, да е чернокоса и с отрудени ръце“, споделя Лорен в своята книга “Вчера, днес, утре. Моят живот“. Там тя разкрива, че се срамувала от майка си, която след нея има още едно дете, родено в грях и без баща.
 
Макар че е до баща си в болницата, след като умира, София така и не му прощава за това, което ѝ е причинил, като я изоставил. Примерът на него й майка ѝ, я карат да изгради силен характер и да поиска да създаде истинско семейство – нещо, което никога не е имала. 
 
Нетипична италианска красота 
 
Когато е едва на 14, майката на София вижда в нея потенциал за модел и я убеждава да участва в „Кралицата на морето и нейните дванадесет принцеси“. Тогава тя се явява с розова рокля, която милата ѝ баба ушива от пердетата на прозореца, които е свалила току-що. Именно този обикновен конкурс ѝ проправя пътя към голямата слава, защото тя е избрана сред 12-те момичета. Интересното е, че за награда получава няколко ролки тапети, 35 долара и билет за Рим, където да се яви на кастинг за снимки. 
 
„Знаех, че не отговарям на класическите изисквания за красота. От всичко имах повече – широко лице, едри устни, удължен нос“, разказва още Лорен в книгата си. 
 
Заради бедността, София ходи на още няколко конкурса и не отказва предложения за фотосесии, макар че не е сред типичните италиански красавици. 
 
„Смята се, че е необходимо да се скриват несъвършенствата по лицето. Но това ли са недостатъците? Понякога е по-добре да се наблегне на необичайните черти, вместо да ги крием“, обяснява холивудската звезда, която в началото стояла доста конфузно пред камера, след което постепенно свикнала.
 
Как италианката среща голямата любов и става София Лорен четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
От недояждането ли е изваяла такова тяло? По тази логика всички бедняци са красиви.
16
5
 
1
 
! Отговори
Дърт Пън преди 3 години
Славата и ша омре заедно с дъртите и почитатели.Като великата БСП и нейните пенсионирани симпатизанти.Това че на млади години лошо фокусираната и снимка е била във всички модни списания а плакатът и е висял във всеки ергенски клуб дъълги, дъъълги години, явно е причинило мозъчно увреждане на цяло поколение. Сигурно днес се чувствате много горди ? - Еййй, държи се набора ..... Що знаменитости си отидоха .... Кире бакалина ... Марчето от хоремага ... леля Пенка чистачката ... Пък Софка-вечна..
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като си ги представим един до друг: Ален Делон - мъж, София Лорен - жена??
14
2
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Хубава жена, а какви глупости говори на стари години! Може да е изветряла в акъла, но по вероятно иска да каже няколко добри думи и подкрепи не толкова чаровните като нея! Тя, заедно с други знакови актриси и певици от онова време на романтичното кино и музика с опустошително страстни изпълнители са непреходни! Не, че днешните са грозни и бездушни, но все едно да сравняваш чист продукт с ГМО!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИталиАнска.
12
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА ЧЕНЕ СИ ЛИЧИ ОТ 100 КИЛОМЕТРА
11
6
 
8
 
! Отговори
сравнението преди 3 години
Айде лъскачите пак са на линия!евроатлан6тически сбърканяци запомнете-СОФИЯ ЛОРЕН Е ВЕЧНАТА ИТАЛИЯНСКА ЗВЕЗДА НА ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО!С ХОЛИВУД И БЕЗ ХОЛИВУД ТЯ Е СОФИЯ ЛОРЕН ВЕЧНАТА ИТАЛИЯНСКА ЗВЕЗДА!ИТАЛИЯНСКА!
10
1
 
10
 
! Отговори
До Манолов преди 3 години
Грешна инфо имаш! Карло Понти е мажът и!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМоя грешка, Клаудия Кардинале е с такъв произход.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МаноловКолкото до алжирската кръв, да не я бъркаш с Лолобриджида? Май тя имаше такива корени, но не съм сигурна.
7
1
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
До МаноловТи пък, да не мислиш, че тя го е писала. Те тук само копират. Статията е от вчера в "Тялото".https://tialoto.bg/a/9-lifestyle-and-travel/103638-neostaryavashti-zvezdi-neveroyatnata-sofiya-loren
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МаноловДино ДеЛаурентис?! Не беше ли Карло Понти?И да, тя е холивудска звезда. Оскарът й за "Чочарка" го потвърждава. Вярно, че се снима предимно в Италия, но не само. Чети малко, преди да пишеш.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секс символ не значи красив. По-скоро предизвикателен и подканващ, достъпен.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо вечно няма, еле па женската убост. По-преходна е от хрема.
3
15
 
4
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Иванка Гъркова, дето си автор на постинга, София Лорен НИКОГА не е била "холивудска звезда", а "нетипичната италианска красота", с която я кичиш, се дължи на северноафриканската й (алжирска, мисля) кръв. Невежеството ти е покъртително. Друг въпрос е, че красотата й отваря пътя в киното и тя става огромна актриса в ИТАЛИАНСКОТО кино на неореализма, и най-вече във ФРЕНСКОТО кино. Опитите й да стане холивудска звезда са неуспешни, въпреки че е съпруга на мастития кинопродуцент Дино ДеЛаурентис.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
космическа
1
3
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
красива и стил