Кралица Елизабет II и принц Филип и най-продължителният кралски романс

За малко да не се случи...
19
Кралица Елизабет II и принц Филип и най-продължителният кралски романс
Снимка: БГНЕС

Слушайте, зрители на „Короната“, всички ние обичаме драмата около принц Чарлз и принцеса Даяна. Дълго време чакахме да видим на екрана прекрасната сватбена рокля на покойната лейди Ди, както и бурния 15-годишен брак между двама от може би най-несъвместимите хора на този свят. Благодарение на Netflix, зърнахме поне малко от онзи живот, за който всеки е чувал.

Но нека не забравяме кой всъщност е главният герой не само в „Короната“, но и в цяла Великобритания. Човекът, който носи тежка тиара, обсипана с диаманти и рубини, като в същото време създава една оригинална любовна история, която продължава вече повече от 7 десетилетия. Тъй като феновете на кралското семейство обръщат повече внимание на сватбите на принц Хари и принц Уилям, както и на брака между Камила и Чарлз, романсът на кралица Елизабет II и принц Филип остава някак си по-назад. А това никак не е честно.

Преди 73 години, очарователната тогава принцеса и нейният млад морски офицер се женят в сравнително скромна, по кралски стандарти, церемония в Уестминстърското абатство на 20 ноември 1947 година. Тогава те създават един от най-трайните съюзи в монархията, като заедно преживяват войни, рецесии и стават свидетели как три от четирите им деца прекратяват браковете си през 1992 година.

Кралицата, която повече от 68 години е на трона на Великобритания, разчита винаги на своя принц. Благодарение на него, тя успява да се справи с шокиращи смъртни случаи, политически сътресения и семейни драми. Филип се проявява като устойчива сила към склонните към гаф прояви и всички онези слухове за истинските му чувства относно титлата на съпругата му.

„Той е човек, който не приема лесно комплименти. Но той просто беше моята сила и остана такъв през всичките тези години“, казва кралицата за принца в реч от 1997 година, посветена на златната им годишнина.

Цялата тази любов и подкрепа обаче за малко е можело да не съществува.

Историята разказва, че 13-годишната тогава Лилибет, както е била известна кралицата, била незабавно поразена, когато забелязва 19-годишния кадет по време на обиколка в Кралския военноморски колеж в Дартмут. Както по-късно пише нейната гувернантка, тогавашната принцеса не откъсвала поглед от русия красавец със сини очи и изписани черти. Той обаче не ѝ обръщал никакво внимание.

Както по-късно самият Филип ще каже пред своя биограф, че единственото, за което се е вълнувал е качването на кралската яхта и срещата със семейството. Тогава обаче мисълта за любов и брак не е минавала през главата му. Въпреки това, Елизабет, предполагаемата бъдеща кралица, вече е била направила своя избор. Братовчедка ѝ Маргарет Роудс пише в биографията си, че Лилибет се е влюбила още от самото начало.

Вижте още от историята на принц Филип и кралица Елизабет Втора в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни интересува!
11
2
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Скромни и красиви английски физиономии! Англичаните много ни обичат.Даже са ни освободили заедно с американците от турското съжителство!
10
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Г-жо Найденова, четивото е интересно. Но защо нищо не се споменава за постоянните кръшкания на принц Филип на млади години? Кралицата цял живот е била за него постен боб без запръжка.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е вярно за кръвосмешенствата на англичаните, заради които са се изродили?Жалко за народеца там...
8
3
 
0
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
"предполагаемата бъдеща кралица" по онова време сегашната кралица е била трета подред в онаследяването на трона, а вероятността да стане кралица е била малка в сравнение вероятността чичо ѝ да се сдобие с потомство което да наследи трона. Все пак сегашната кралица става кралица благодарение на абдикацията на чичо ѝ.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртия рептил не даваше да жънат хората, но Тръмп (Антихриста) я детронира и сега ще ви смачкат с ваксини.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това що трябва да ме интересува?За Англия имам сведения от 1-ва ръка, че освен бомбардировките над София са хвърляли и играчки с взрив, за да избиват децата, които са ги намирали.Предполагам, че това има връзка с културата, възпитанието, образованието и човеколюбието на англичаните.Мисля, че вече си плащат за безобразията, които са правили. Скоро всички англичани ще са тъмнокожи.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съчуствам на тъмнокожия британски народ, кой им натресе това бяло кралско семейство, тц тц тц
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при нас с жена ми беше горе-долу така и за малко да не се случи. Ама не пишат за нас по вестниците, нищо че с труд си изкарваме хляба, докато тия цял живот са лентяйствали и са били на хранилка само защото са родени "в правилното семейство".
3
2
 
1
 
! Отговори
United Kingdom преди 3 години
За крал Карл и кралица Клара кога ще има филм?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозни хора е имало навремето.Сега само *** и хомота бродят след епохата на рока.
1
1
 
5
 
! Отговори
1001 кражби преди 3 години
и Дърт Козел Дърта баба люшкаше.